Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznata cijena

U Madridu i dalje maštaju o Haalandu: Zbog detalja u ugovoru sa Cityjem uvjereni da dolazi u Real

Norveški napadač Erling Haaland dogovorio je izlaznu klauzulu s Manchester Cityjem.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Norveški golgeter Erling Haaland ne prestaje tresti mreže u dresu Manchester Cityja. Najbolje je to na svojoj koži osjetio ljuti gradski rival, Manchester United kojem je zabio hat-trick (6:3).

U samo osam prvenstvenih nastupa zabio je nestvarnih 14 pogodaka, a tome pak treba pridružiti i tri asistencije. Iako ima ugovor s Građanima sve do ljeta 2027. godine, u španjolskim se medijima sve više priča o njegovom transferu u Real Madrid.

Haaland dogovorio izlaznu klauzulu

Senzacionalno je odjeknulo gostovanje bivšeg nogometaša Reala Fernanda Sanza u poznatoj emisiji El Chringuito koji pak tvrdi da Haaland ima izlaznu klauzulu za Kraljevski klub.

"Imam informaciju da postoji izlazna klauzula za Haalanda u drugoj godini ugovora, a zanimljivo je da Real, u odnosu na druge klubove, ima vrlo povoljne uvjete", otkrio je Sanz, sin bivšeg predsjednika Reala Lorenza Sanza.

Igor Jovićević Hrvatski trener vraća se u svoj Madrid: "Ovo što Modrić radi, to nisu učinili ni Xavi ni Iniesta" divider

"Haaland je stavio klauzulu u ugovor koja mu omogućava da može otići nakon dvije godine, ali prioritet ima Real Madrid. Oni su spremni uložiti koliko je god potrebno i uzeti Haaland bez pregovora s Cityjem", dodao je voditelj popularne emisije.

Također, u ljeto ove godine pojavila se informacija, koju su plasirali novinari španjolske Marce, da je Haaland uspio dogovoriti dvije izlazne klauzule. Prvu nakon dvije godine ugovora, za 200 milijuna eura, a drugu, nakon tri godine ugovora za 175 milijuna eura.

Real Madrid je bio tek treći izbor

Takav je ugovor imao i s dva bivša kluba, RB Salzburgom i Borussijom Dortmund, a čini se da je to dio unaprijed pripremljenog plana:

"Mislim da se Erling želi dokazati u svakoj ligi. Može ostati u svakoj tri, četiri godine. Mogao bi, primjerice, provesti dvije i pol godine u Njemačkoj, dvije i pol godine u Engleskoj pa onda otići u Španjolsku, Italiju i Francusku", ispričao je jednom prilikom njegov otac Alfie Haaland. 

Hoće li njegov sljedeći klub biti Real Madrid, dakako, pokazat će vrijeme, ali prije ovoljetnog transfera norveški je napadač imao listu svojih favorita, a primjerice madridski klub je bio na tek trećem mjestu:

"Imamo popis favorita, City je na prvom mjestu, kao najbolji klub za Erlinga. Bayern na drugom, Real na trećem, a PSG na četvrtom mjestu", rekao je Haalandov otac prije potpisa za engleski kub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider