Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDAN MJESEC

Haaland i Guardiola ostali bez nagrade za igrača i menadžera mjeseca, uzeli su ih Unitedovci

Samo 17 utakmica Premier lige odigrano je u rujnu, no tradicionalne nagrade su podijeljene.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Iako Manchester City i Erling Haaland trenutno izgledaju više nego impresivno i nezaustavljivo, što je uostalom rezultiralo time da je Norvežanin proglašen za najboljeg igrača lige u kolovozu, to se nije nastavilo i u rujnu.

Haaland je ostao bez nagrade za rujan prije svega zbog toga što je u tom mjesecu odigrano samo 17 utakmica Premier lige. Njegov City odigrao je dvije, 1:1 protiv Aston Ville te pobjedu 0:3 kod Wolvesa, a on je u oba susreta bio strijelac. No, netko je bio impresivniji.

Erik ten Hag i Cristiano Ronaldo Ronaldo kipti od bijesa: Legenda i poznati novinar teško izvrijeđali trenera Manchester Uniteda divider

Srećom, derbi nije odigran u rujnu

Nagradu za prošli mjesec uzeo je Marcus Rashford, napadač Manchester Uniteda, koji je u dva nastupa upisao dva pogotka i asistenciju u pobjedi protiv Arsenala te asistenciju u pobjedi protiv Leicestera. To je njegova druga nagrada za igrača mjeseca u karijeri, nakon što ju je prvi put uzeo u siječnju 2019. godine.

Odlični rezultati Uniteda rezultirali su time da su Crveni vragovi dobili i menadžera mjeseca, odnosno Erica ten Haga, koji je do proteklog vikenda bio u nizu od četiri prvenstvene pobjede. U kolovozu je istu apsolutno zasluženo uzeo Mikel Arteta.

Listopad za Crvene vragove nije dobro počeo i Ten Hag sigurno neće zaraditi nagradu za menadžera ovog mjeseca. A male su šanse i za Rashforda, nakon što je Haaland isti otvorio s tri pogotka u njihovoj mreži, uz dvije asistencije. 

Izrazio je Haaland ozbiljnu kandidaturu za igrača listopada, a u mjesecu su prošla nepuna tri dana. No, toliko on opako izgleda i sve je apsolutno relevantno.

Gol mjeseca postigao je Ivan Tone protiv Leedsa, a obranu mjeseca upisao je Jordan Pickford protiv Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider