Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propušta finale

Gvardiol nakon isključenja: “Finale će za mene biti čisto uzbuđenje“

Joško Gvardiol zaradio je crveni karton u polufinalnoj utakmici njemačkog kupa protiv Freiburga u kojoj je Leipzig uvjerljivo slavio.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Gvardiol je direktan crveni karton dobio u 58. minuti kada je kao posljednji igrač u obrani srušio Freiburgovog napadača Sallaija. Koliko će utakmica kazne dobiti naš stoper još nije poznato, ali je sigurno da Leipzig na njega neće moći računati u finalu kupa.

Usprkos igraču manje kojeg je Leipzig imao, uspio je vrlo uvjerljivo savladati Freiburg rezultatom 5:1. U utakmici je briljirao bivši dinamovac Dani Olmo, podijelivši tri asistencije uz jedan pogodak. Ipak za igrača utakmice proglašen je Konradu Laimer koji je diktirao igrom RB Leibziga.

Očito Joško nema sreće što se tiče ovog natjecanja jer je i prošle godine u finalu upisao samo sedam minuta, a ove sezone će ga ispratiti sa tribine.

“Stvarno se veselim finalu, iako će to za mene biti čista napetost i uzbuđenje. U potpunosti ću navijati za momčad i naravno nadam se da možemo obraniti trofej“ izjavio je Gvardiol za njemački Bild.

Mladom hrvatskom defenzivcu to bi mogao biti posljednji trofej za koji će se natjecati u dresu Leipziga jer su na njega oko bacili mnogi europski klubovi.

Po završetku svjetskog prvenstva najviše se povezivao sa Chelseajom, ali oni su se ipak odlučili za Monacovog Loica Badiashilea. Trenutno su glasine o Joškovom transferu utihnule, ali ne sumnjamo da će jednom, kada se otvori ljetni prijelazni rok, one ponovno aktivirati.

Finale njemačkog kupa, kojeg će Gvardiol propustiti, igrati će se u Berlinu 3. lipnja. Koga će ondje Leipzig susresti predstoji nam pričekati i vidjeti tko će biti bolji u drugom polufinalnom dvoboju između Stuttgarta i Eintracht Frankfurta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider