Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKO POJAČANJE ČEKIĆARA

Guardiolina najveća glavobolja je riješena: West Ham na posudbu doveo engleskog reprezentativca

Do kraja ove ligaške sezone, Kalvin Phillips igrat će u dresu West Ham Uniteda.

Kalvin Phillips (Foto: Afp)

Uz veliku odštetu od 45 milijuna eura, Kalvin Phillips u ljeto 2022. godine postao je članom Manchester Cityja. Dotad je bio najbolji igrač Leeds Uniteda te jedan od najboljih igrača godinu dana ranije odigranog Europskog prvenstva.

Leedsu je njegov odlazak bio nepremostiva prepreka te su na kraju prošle sezone ispali iz lige, a Phillipsu se odluka o izboru kluba nije pokazala kao najbolja. Naime, 28-godišnji veznjak nije se mogao naći u planovima Pepa Guardiole, a onda je uslijedila i ozljeda.

Guardiola ga želi koristi, ali ne može!?

Ove sezone Kalvin je bio u punom pogonu, no također nije dobivao preveliku minutažu. I uzrokovao je glavobolje Pepu Guardioli, koji je više puta spominjao kako o njemu ima najbolje moguće mišljenje, da konstantno ima namjeru dati mu pravu priliku, ali da mu onda, kad počne pripremati utakmicu, rijetko kada uspije pronaći ulogu. Odnosno, ono što smisli više odgovara drugim igračima.

Tako je došlo do odluke da Kalvin standardnu minutažu pokuša pronaći negdje drugdje, a njegova odluka bio je odlazak u West Ham. Čekićari, koji su ponovno u gornjoj polovici prvenstvene ljestvice te će igrati europsku jesen u Europskoj ligi, poslali su ponudu prema kojoj će na sebe uzeti kompletna Kalvinova primanja. To je presudilo i kod odluke Cityja da prihvati baš njihovu ponudu.

Iako nije riječ o stalnom transferu, ovo je svakako jedan od jačih poslova ovog transfer roka u Engleskoj. Phillips je sjajan nogometaš i sad bi napokon ponovno trebao dobiti priliku to pokazati. U sredini West Hamova veznog reda suigrači, ali i svojevrsna konkurencija, bit će Tomas Soucek, James Ward-Prowse i Edson Alvarez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider