Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
dao objašnjenje

Sve je zanimalo što je to Guardiola rekao igračima na odmoru prije onakvog preokreta

Premda City ima veliku prednost uoči uzvrata u Manchesteru za šest dana, Guardiola je svjestan toga da neće biti lako.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Zabili smo dva gola u gostima, što je važno, ali neće biti lako za šest dana'', kazao je  Pep Guardiola nakon što je Manchester City u Parizu pobijedio PSG s 2:1 u prvom susretu polufinala Lige prvaka.

PSG je poveo preko Marquinhosa (15), a City je okrenuo rezultat golovima Kevina de Bruynea (64) i Riyadha Mahreza (71).

Zanimljivo, Mbappe nije uspio uputiti ni jedan udarac prema golu, prvi put u karijeru u jednoj utakmici Lige prvaka koju je krenuo od početka.

"Počeli smo jako dobro. Međutim, nakon što smo primili gol, osjetili smo pritisak. Kod rezultata 1:0 nismo imali dobar posjed na pravim pozicijama. U prvom poluvremenu nismo igrali onako kako smo trebali u ovom natjecanju. Svaki put kad smo izgubili loptu, Mbappe, Neymar, Di Maria bili su opasni'', kazao je Guardiola te je otkrio što je rekao igračima u poluvremenu.

"Na poluvremenu sam rekao igračima da moramo biti svoji. Ako izgubimo, izgubimo, ali morate biti svoji. Morali smo biti agresivniji i nismo im dali da dišu nakon odmora. Drugo je poluvrijeme bilo izvrsno u svakom segmentu'', dodao je Pep.

Premda Građani imaju veliku prednost uoči uzvrata u Manchesteru za šest dana, Guardiola je svjestan toga da neće biti lako.

"Ovaj klub nema puno iskustva u ovoj fazi natjecanja. Sve što želim je da mi budemo svoji u revanšu. Zabili smo dva gola u gostima, što je toliko važno, ali imamo težak posao za šest dana."

Pošteni De Bruyne

Pogodak za 1:1 zabio je belgijski veznjak Kevin De Bruyne. Cityjev kapetan ubacio je s lijeve strane, a njegov ubačaj nije dirao nitko, pa je lopta na iznenađenje vratara Navasa završila u mreži.

"U prvom poluvremenu bilo je teško stvoriti prednost. Mislim da smo bili nestrpljivi s loptom, igrali smo prebrzo i to je nije naša igra. Naša je igra strpljenje. Morali smo naći prostora i nismo to učinili u prvom, već u drugom poluvremenu. U drugom dijelu igrali smo sjajan nogomet, premda smo kod prvog gola imali sreće'', rekao je De Bruyne.

"Međutim, znamo da nije gotovo. Znamo kvalitete Pariza i bit će vrlo teško sljedeći tjedan," dodao je sjajni Belgijanac.

Pochettino i dalje vjeruje

Mauricio Pochettino istaknuo je kako je njegova momčad odigrala dva potpuno različita poluvremena.

"U prvom smo poluvremenu dobro prošli. Stvorili smo šanse i zaslužili vodstvo, ali u drugom dijelu bili su bolji od nas'', kazao je trener francuskog prvaka.

"Jako smo razočarani, teško je prihvatiti da se ovo dogodilo u polufinalu, zaista je bolno," dodao je Pochettino.

Argentinski stručnjak dodao je kako PSG neće putovati u Manchester s "bijelom zastavom."

"Nismo im dopustili puno šansi, igra je bila uravnotežena i ovo su detalji koji su večeras učinili razliku. Zaista vjerujemo da u uzvratu možemo nešto napraviti. U nogometu trebate vjerovati. Tamo idemo za šest dana i pokušat ćemo pobijediti i postizati golove. Naravno da smo pod pritiskom, ali u nogometu morate pokušati'', naglasio je bivši trener Tottenhama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider