Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio što mu je rekao

Guardiola (opet) poludio na suca i okrivio ga za ispadanje: "On voli biti poseban"

Pep Guardiola ponovno je bio ljut na istog suca nakon ispadanja iz Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City oprostio se od Lige prvaka nakon što ih je u četvrtfinalu Liverpool izbacio s ukupnih 5:1. Nakon visokih 3:0 na Anfieldu Liverpool je slavio i u uzvratu te sa 2:1 na Etihadu potvrdio prolaz.

No ovaj je četvrtfinalni susret mogao otići i u drugom smjeru. Tko zna kako bi završilo da su suci registrirali zaleđe Mohameda Salaha kod prvog gola u Liverpoolu te da su Cityju priznali dva regularna gola: jedan u prvoj, jedan u drugoj utakmici.

Upravo je ovaj drugi, nepriznati gol Leroya Sanea pri rezultatu od 1:0 za City, Pepa Guardiolu u potpunosti izbacio iz tračnica. Guardiola je nakon prvog poluvremena žestoko prosvjedovao, a španjolski sudac Mateu Lahoz poslao ga je na tribine.

''Samo sam rekao da je bio gol, nisam ga vrijeđao i bio nepristojan. Bio sam korektan, ali Lahoz je poseban tip, on voli biti drugačiji, voli biti poseban'', rekao je Guardiola o sucu kojeg dobro poznaje.

Ne samo iz Španjolske, nego i iz Lige prvaka: Lahoz je sudio i prošlosezonski uzvrat između Manchester Cityja i Monaca. Monaco je tada prošao s ukupnih 6:6 nakon pobjede sa 3:1 na svom terenu, a Guardiola je poludio na Lahoza jer je, prema njegovu mišljenju, oštetio City za jedanaesterac.

''Znam što se dogodilo u Monacu prošle sezone. On je sudac koji stvari vidi obrnuto od ostalih ljudi. Isključenje je bila preteška kazna, nisam rekao ništa loše'', dodao je.

''Rekao sam: 'Lopta se odbila od Jamesa Milnera.' On je rekao: 'Oh, lopta se odbila od Milnera?' Rekao sam da je i da nije zaleđe. Da smo tada poveli 2:0, stvari bi bile malo drugačije. Salahov gol sve je promijenio. Ali znam Lahoza iz Španjolske i mogao sam to i zamisliti.''

''Velika je razlika kad je Salahov gol na Anfieldu pao iz zaleđa, kad je Gabrielu Jesusu suđeno zaleđe kod gola na Anfieldu. Pa jedanaesterac na Raheemu Sterlingu ispred pomoćnog suca. Naravno da oni imaju veliki utjecaj.''

No kad je dovršio verbalnu tiradu protiv sudaca, Guardiola je ipak pohvalio Liverpool.

''Velike čestitke Liverpoolu, nadam se da mogu dobro predstaviti Englesku u polufinalu. Oni su vrhunska momčad s vrhunskim trenerom, zaslužuju biti tamo. Odigrali smo sjajnih 45 minuta, ali opet nas je koštao isti sudac. U ovom natjecanju momčadi su jako izjednačene, pa je utjecaj sudačkih odluka veći'', zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider