Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KRATKO I JASNO

Guardiola odgovorio na pitanje zašto nikako ne uspijeva osvojiti Ligu prvaka

Uz osmijeh je trener Manchester Cityja odgovorio na za njega vjerojatno vrlo škakljivo pitanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola do sada je u trenerskoj karijeri osvojio uistinu sve što se osvojiti može. To zapravo ne čudi, gledajući da je sjedio na klupi Barcelone, Bayerna te aktualno Manchester Cityja.

No, unatoč tome što je čak dva puta osvojio i Ligu prvaka, kao trener Barcelone 2009. i 2011. godine, uz njega konstantno dolazi stigma trenera koji nije sposoban osvojiti elitno europsko nogometno natjecanje. 

U Ligi prvaka je redovno za korak kratak

Razlog toga je što to nije uspio s vrlo jakim Bayernom, a već par godina zaustavljen je i s Manchester Cityjem, unatoč statusa jednog od glavnih favorita.

City je ove sezone u Ligu prvaka dobro krenuo, ostvarivši pobjede u prva tri susreta, da bi jučer u Kopenhagenu odigrao 0:0. Nije to rezultat koji će zabrinuti Guardiolu, budući da je matematički osiguran prolazak skupine pa je vrlo raspoložen došao porazgovarati s danskom novinarkom.

Ona ga je upitala zašto mu je tako teško osvojiti Ligu prvaka, a on je onda oduševio odgovorom.

"Zato što je Real Madrid uvijek tamo", rekao je uz osmijeh.

Dok Pep čeka, Real osvaja u prosjeku svake dvije godine

Real je inače pet puta uzeo titulu otkako je Guardiola posljednji put to napravio. No, ove sezone njegov stroj izgleda još bolje, a u špici ima trenutno najeksponiranijeg i najubojitijeg nogometaša svijeta, Erlinga Haalanda

Mnogi smatraju kako je glavni razlog njegovog neuspjeha što u najvažnijim utakmicama vrlo često mijenja svoju fizoloziju i kreće eksperimentirati. To je napravio prošle godine u finalu protiv Chelseaja, ali i u proljeće ove godine, kad je u polufinalu bolji od njih bio upravo Real Madrid. 

Guardiolin odgovor možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider