Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analizirao je situaciju

Guardiola o neredima i smrti navijača AEK-a: "Razlika između bogatih i siromašnih je prevelika"

Pep Guardiola dao je svoj osvrt na nerede u Grčkoj.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su prvi europski Superkup u povijesti. Boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali su Sevillu na stadionu Georgios Karaiskakis u Ateni.

Nakon tragedije u kojoj je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život, utakmica je odigrana pod jakim policijskim osiguranjem. Više se ništa ne prepušta slučaju, a svoj osvrt na mučnu situaciju dao je i Pep Guardiola.

Trener Građana duboko je analizirao situaciju i otkrio što je uzrok nasilju među navijačima:

"Krivo je društvo, to nije problem nogometa. Rasizam nije problem nogometa, to je društveni problem. Rasizma ima svugdje, nasilja ima svugdje. Zašto? Zato što je razlika između bogatih i siromašnih prevelika.

Manchester City - Sevilla Grčka policija na nogama: Uoči utakmice Cityja i Seville uhitili navijača s nožem divider

Nema srednje klase koja bi uravnotežila situaciju. U svijetu nejednakosti stvaraju probleme. Pola planeta gladuje, druga polovica umire zbog prevelikog kolesterola.

Ono što se dogodilo u Grčkoj, događa se u ostalim zemljama. To je stvar kulture, obrazovanja. Nastavnici bi morali biti bolje plaćeni, oni koji rade u zdravstvenom sektoru morali bi biti bolje plaćeni, ali oni koji su moćni, sve kradu", zaključio je Guardiola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider