Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza kao izazov

Guardiola nahvalio Modre i otkrio da je Olmo na radaru Cityja: "Dinamo je ugodno iznenađenje!"

Trener i jedan od glavnih veznjaka Manchester Cityja u Maksimiru su odgovarali na novinarska pitanja dan uoči okršaja protiv Dinama u sklopu šestog kola skupine C Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola i Ilkay Gundogan pojavili su se pred novinarima i najavili sutrašnju utakmicu Dinama i Manchester Cityja u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka.

Prvi je odgovarao veznjak Građana.

Mislite li da možete osvojiti Ligu prvaka?

"Nadam se. Liga prvaka je potpuno drukčije natjecanje od engleske lige. Teško je već skupini, a u nokaut fazi još teže. Osvojiti ovo natjecanje naš je cilj. Dat ćemo sve od sebe."

Što znate o Dinamu u hrvatskoj ligi, a što u Ligi prvaka?

"Ne znam puno o Dinamovoj situaciji u hrvatskoj ligi. Gledamo sam utakmicu s Atalantom i bio sam impresioniran, ne samo rezultatom nego i igrom. Igrali smo s Dinamom u drugom kolu. Pokazali su koliko su dobra momčad, koliko je teško igrati protiv njih. To je bila vrlo tvrda utakmica, poveli smo tek u drugom dijelu, a drugi gol smo dali u završnici utakmice. I sutra očekujem tešku utakmicu. Bit će još teže jer će Dinamo imati potporu svojih navijača."

Gundogan: Mentalno smo vrlo jaki, a Dinamo nam je novi izazov

Je li se teško psihološki pripremiti za utakmicu budući da ste se već plasirali dalje?

"Mislim da je odličan osjećaj već biti plasiran u drugi krug natjecanja, ali mislim da imamo odgovornost, prije svega prema samima sebi, odigrati skupinu kvalitetno do kraja. Bilo bi glupo da je drukčije. Vjerujem da ćemo sutra odigrati dobru utakmicu, pokušat ćemo pobijediti."

U posljednje vrijeme ne igrate dobro, rezultati nisu na razini prošle sezone. Što je razlog?

"Mislim da se ne događa ništa neobično. Imali smo dvije jako dobre sezone, došlo je do pada jer teško je povezati tri takve sezone. Da biste ostali na vrhu, morate igrati uvijek dobro. Normalno je da smo malo pali. Pokušat ćemo se vratiti igrama koje su nas dovele do vrha engleske lige. Moramo se držati zajedno i poticati jedne druge. To je izazov, moramo ga kao takvog prihvatiti i raditi da se vratimo gdje smo bili."

gol expired Bjelica i Livaković najavili veliku utakmicu: Trener Dinama objasnio zašto je City upao u krizu divider

Zašto mislite da je to normalno?

"Tako je u nogometu, ali i u životu. Kada postignute velike stvari i dođete do vrha, obično slijedi manji pad. No pokušat ćemo se vratiti što prije. Svi želimo biti uspješni, želimo najbolje. Sigurno je da imamo potencijal."

Jesu li posljednji loši rezultati ostavili traga na samopouzdanju momčadi?

"Jasno je da nemamo toliko samopouzdanje kao kada smo pobjeđivali u nizovima. Ipak, mislim da smo mentalno vrlo jaki. Sutra je novi izazov za nas, to je novo natjecanje. Utakmica kreće od 0:0, pokušat ćemo popraviti igru i pobijedite", zaključio je Gundogan.

Guardiola: Olmo nije nikakvo iznenađenje

Nakon Gundogana riječ je uzeo Pep Guardiola.

John Stones, David Silva i Sergio Aguero su ozlijeđeni. Kakva je trenutačna situacija s njima?

"Stones je dobio jak udarac u nogu. Još uvijek ga boli. Silva još vuče ozljedu. Aguero je bolje, ali još nije fit.“ 

Nedavno ste kazali da niste na razini Barcelone, Liverpoola…

"Mi smo igrom tu negdje, ali nismo sastavom. Nemamo sve igrače na raspolaganju, imamo dosta problema. U veljači ćemo biti kompletni, pa ćemo možda biti bolji."

Što znate o Dinamu? I koja će postava Cityja sutra istrčati?

"Dinamo je ugodno iznenađenje od samog početka natjecanja. Iznenađenje su bili snažni Petković, snalažljivi Olmo i drugi Dinamovi hitri igrači. Dinamo je dosad igrao vrlo dobro, bio je vrlo uspješan. Što se tiče sastava, imamo puno ozlijeđenih, pokušat ćemo složiti najbolju moguću momčad."

gol expired Ništa od proljeća u Europi: City teško porazio Dinamo, Atalanta ugasila snove divider

Prije izvjesnog vremena ste rekli da je Phil Foden dosta sramežljiv? Kakav je sada?

"On i dalje ne govori mnogo, ali na terenu nije sramežljiv. Mlad je igrač, puno je napredovao. Još prebrzo donosi odluke, mora malo više razmišljati, mora više upotrebljavati glavu."

Može li Foden dostići Davida Silvu?

"David je jedna od naših najvećih zvijezda. Mislim da u perspektivi i Phil to može postati. Igra od gola do gola, može puno trčati, ima dobro primanje i predaju. Vjerujem da može postati vrhunski igrač. Nekad igra 20 minuta, nekad više, nekad manje. Protiv Atalante samo imao osjećaj da će igrati dobro. Sutra će igrati, njegovo samopouzdanje je na visokoj razini."

Je li ova krizna situacija izazov za vas?

"Naravno. Ja sam bio igrač i doživio sam ovakve situacije. Nisam tako dugo trener, ali to je izazov. To je dio života svakog trenera."

Što kažete o Dinamovim igračima, posebice o Daniju Olmu?

"On nije nikakvo iznenađenje, jer dolazi iz Barcelonine škole nogometa, gdje je bio jedan od najboljih igrača svoje generacije. Definitivno će biti nešto od njega. Sretan sam zbog njega, dobro je napredovao, igrao je odlično. Vjerojatno će uskoro prijeći u neku veliku ligu i nastaviti napredovati."

U Zagrebu se šire glasine da želite dovesti Olma u City?

"Mi svaki mjesec želimo potpisati stotinu igrača. Olmo je definitivno jedan od njih", diplomatski je odgovorio i slatko se nasmijao zajedno s novinarima.

Kakve su šanse Erica Garcije da sutra zaigra?

"Jako dobre, on će sigurno sutra upisati nastup", zaključio je trener Manchester Cityja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider