Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puyol će biti spreman

Guardiola izazvao Bayern na dvoboj s njegovom Barcelonom: "Mogu nazvati Messija i društvo"

Pep Guardiola čestitao je Bayernu na osvajanju šestog trofeja u godini i izazvao na dvoboj s njegovom šampionskom Barcelonom…

Joan Laporta i Josep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osvojivši Svjetsko klupsko prvenstvo, Bayern je postao drugi klub u povijesti koji je osvojio svih šest trofeja u godini. Doduše, Bayern tehnički nije osvojio sve trofeje u istoj godini zbog znanih razloga, ali jasno je na što se misli.

Dakle, Bayern je osvojio: Bundesligu, Njemački kup, Ligu prvaka, njemački Superkup, europski Superkup i jučer Svjetsko klupsko prvenstvo.

Prije Bayerna to je uspjelo samo Barceloni 2009. godine. Tu sjajnu momčad Barcelone prevođenu na travnjaku Lionelom Messijem, Xavijem i Andresom Iniestom vodio je s klupe Pep Guardiola, trenutačni menadžer Manchester Cityja koji je u razdoblju od 2013. do 2016. trenirao upravo Bayern.

Katalonac se oglasio i čestitao Bayernu na izvanrednom dostignuću, posebice kolegi Hansiju Flicku, na sextupleti, kako se to u žargonu kaže u Španjolskoj.

Guardiola je na kraju kratkog videa nije izdržao da malo ne bocne Nijemce, podsjetivši ih da je Barcelona ipak prva kojoj je to uspjelo. Na kraju je bacio rukavicu…

„Možda mogu nazvati Messija i društvo pa da odigramo za sedmi trofej. Recite nam gdje i kada, mi ćemo biti tamo“, s laganim smiješkom poručio je Katalonac, koji je to možda rekao i zbog toga što s Bayernom nije uspio osvojiti Ligu prvaka, zbog čega je zapravo i doveden na klupu bavarskog diva.

gol expired Barcelona steže remen: Bizaran način štednje, ovi dugovi pokazuju koliko su loše kupovali divider

Ugovor je potpisan i objelodanjen usred sezone dok je na klupi još bio Jupp Heynckes, koji je mjesecima bio na žestokom udaru kritika nakon poraza od Chelseaja u minhenskom finalu Lige prvaka. Nakon tog poraza Bayern je krenuo u lov na Guardiolu, koji je dao otkaz u Barceloni i uzeo slobodnu godinu.    

Kada je potpisivan ugovor s Guardiolom, sjetimo se objašnjenja Ulija Hoenessa o "frekventnijem osvajanju Lige prvaka", u tom trenutku ni u peti mu nije bilo da će Heynckes sezonu završiti s trostrukom krunom...

Međutim, povratka više nije bilo, megaugovor s Guardiolom bio je potpisan. Heynckesu nije bilo pravo, to se jasno moglo iščitati iz njegovih poruka. Kao vojnik kluba otišao je u mirovinu zapravo silom prilika, uz lijepu apanažu za šutnju. Povratak na klupu sve je rekao.   

Kako god, čini se da je izazov koji je lansirao dobro prihvaćen od njegovih bivših igrača. Odmah se javio Carles Puyol, kapetan slavne Barcine generacije.

„Za dva mjeseca ja sam spreman“, objavio je Puyol objavu popraćenu emotikonima koji daju do znanja da se šali.

Vrijedi podsjetiti tko je sve igrao u toj momčadi Barcelone, za koju se općenito smatra da je jedna od najboljih u povijesti UEFA-ina elitnog klupskog natjecanja. U rimskom finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda (2:0) istrčala je sljedeća postava:

Valdes, Puyol, Y. Toure, Pique, Sylvinho, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Eto'o i Henry. Keita i Pedro su ušli, a na klupi su još bili: Pinto, Caceres, Muniesa, Gudjohnsen i Krkić.

U prošlosezonskom finalu Lige prvaka Bayern je pobijedio PSG 1:0. Sastav je bio sljedeći:

Neuer, Kimmich, Boateng, Alaba, Davies, Thiago, Goretzka, Gnabry, Muller, Coman i Lewandowski.
Ušli su još Sule, Perišić, Coutinho, Tolisso, a na klupi su još bili Ulreich, Hoffmann, Odriozola, Pavard, L. Hernandez, J. Martinez, Cuisance i Zirkzee.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider