Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
e to je to što želimo

Režiseri rapsodije o kojoj priča svijet najavili novo ludilo

Ono što su odigrali Manchester City i Monaco je Liga prvaka kakvu želimo gledati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada prva utakmica nastavka natjecanja u Ligi prvaka za Manchester City i Monaco završi s osam pogodaka, gledatelji diljem svijeta zbilja ne mogu tražiti ništa više od onoga što smo vidjeli sinoć na Etihadu.

I sam Pep Guardiola kaže da se ''svašta događalo'' na utakmici, na žalost našeg Danijela Subašića koji je primio čak pet komada. A do zadnje trećine utakmice činilo se kako će Monaco nazad u Kneževinu s velikim rezultatom koji im daje veliku šansu za prolazak dalje. Bilo je tada 3:2 za goste prije uragana domaćina u zadnjih pola sata.

''Sve je još otvoreno. Moram biti sretan na kraju jer igrali smo protiv nevjerojatne momčadi, a rezultat nam omogućuje da preživimo. Da pobjeđujete u ovakvim utakmicama morate se dizati i nikad ne smijete odustati'', rekao je Guardiola nakon utakmice.

Napadački nogomet se isplatio, novi spektakl slijedi

Kada se činilo da će mu presuditi katastrofalna obrana, zbog koje se ove sezone previše puta držao za glavu, izvukla ga je napadačka igra koja se na kraju isplatila unatoč velikom riziku.

''Kažnjavali su nas jer smo ostavljali puno prostora zbog naših napada. Ali ovo je bio sjajan nogomet u kojem sam ja ostao balo sretniji od kolege iz Monaca. Ipak, ako netko može postići puno golova to je baš Monaco koji ima sjajan napad.''

Guardiola je čak uputio savjet svojem protivniku i najavljuje novo ludilo, ovaj put na Azurnoj obali.

''Igraju malo previše otvoreno. Idemo tamo s ovim iskustvom i želimo postići što više golova. Bit će to još jedna spektakularna utakmica. Ako ne zabijemo, ispadamo'', poručio je trener Manchester Cityja.

Kad primiš pet komada i čestitaš igračima

Drugi dio režiserskog dvojca ovog blockbustera, Leonardo Jardim može žaliti za promašenim penalom Falcaa.

''Moram prvo reći kako smo vidjeli jednu od najspektakularnijih utakmica u Ligi prvaka ove sezone. Bilo je ovo prelijepo iskustvo za sve navijače i sve one koji su vidjeli ovih osam golova putem TV ekrana. Ovo je napadački nogomet i zaista mislim da je Monaco igrao izvanredno. Mislim da je odlučio taj penal za 1:3, ali čestitao sam svojim igračima'', poručio je trener iz Venecuele.

Kylian Mbappé je još jednom pokazao svijetu što može.

''Koristio sam ga bliže golu jer sam vidio da ima prostora, a on je tako brz. Tek mu je 18 godina i ovo mu je prvi put da je startao u Ligi prvaka. Falcao i Aguero su danas pokazali da su svjetske klase i bilo ih je užitak gledati.''

I on je najavio spektakl za tri tjedna u Monte Carlu.

''Mi se ne predajemo, ništa još nije gotovo. Daleko je ovaj dvoboj od odluke'', rekao je Jardim.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider