Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema više isprika

City kompletirao najskuplju obranu svih vremena: Pepovih idealnih 11!

Pep Guardiola cijelu je prošlu sezonu kukao i žalio se na svoje bekovske pozicije. Sada je na njima dobio dvojicu ponajboljih na svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Manchester City je stigao i posljednji komadić ljetne slagalice Pepa Guardiole - Benjamin Mendy. Lijevi bek Monaca potpisao je ugovor s klubom s Etihada, te i službeno postao dio najskuplje obrane svih vremena!

Da je lani imao kvalitetniju obranu, City bi možda u potpunosti bio u igri za naslov prvaka Engleske. Guardiola već ove sezone ništa ne želi prepustiti slučaju, pa je odlučio utrošiti gotovo 200 milijuna eura u obrambena pojačanja.

Nakon vratara Edersona (40 milijuna eura), Kylea Walkera (51 milijun eura) i Danila (30+5 milijuna eura), stigao je i Mendy za 58 milijuna eura.

"Presretan sam što sam stigao u Manchester City. To je jedan od najboljih klubova u Europi, a s Pepom Guardiolom na klupi momčad je predodređena da igra napadački nogomet. Uvjeren sam da ćemo u idućih nekoliko godina biti uspješni", rekao je Mendy nakon potpisa petogodišnjeg ugovora.

S Edersonom na golu, te Otamendijem (45 milijuna), Stonesom (47 milijuna) i Walkerom, Mendy će tvoriti najskuplju obranu svih vremena vrijednu 241 milijun eura! Ne zaboravimo da je Guardiola doveo i Danila iz Reala za 30 milijuna eura, te da će on vjerojatno sjediti na klupi i biti zamjena Walkeru.

Ostatak momčadi bivši trener Barcelone i Bayerna nije previše dirao. Doveo je još jedino Bernarda Silvu iz Monaca, koji će mu igrati na poziciji krilnog napadača (desnog).

Početnih 11: Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Gündogan, Silva - Silva, Gabriel Jesus, Sane.

Tako bi trebao glasiti najjači sastav Manchester Cityja u sustavu 4-3-3, a ne treba zaboraviti da na klupi ima još Sergija Aguera, Raheema Sterlinga, Yayu Tourea, Vincenta Kompanyja...

Opravdanja ove sezone ne smije biti za Pepa Guardiolu. Dobio je sve što je htio, a tu prije svega mislimo na kvalitetne bekove. City mora biti konkurentan za naslov prvaka ili će se Pepova pozicija jako drmati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider