Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEŠKO SAČUVANA PRAZNA MREŽA

Guardiola prepun dojmova nakon burne večeri: "Zaboravili smo igrati nogomet, ovako protiv Reala nemamo šanse"

Pep Guardiola mogao je biti zadovoljan rezultatom koji Manchester City vodi u polufinale.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Manchester City uspio je zadržati netaknutu mrežu u dva susreta protiv Atletico Madrida. Zapravo, cijela tri poluvremena prave prijetnje nije niti bilo, ali zato je ono četvrto ponudilo nogomet kakav su navijači španjolskog prvaka priželjkivali. Posebno od 70. minute nadalje, City je živio na tankom ledu, no izdržali su.

Naravno, nije lako igrati protiv Atletica, momčadi koja radi veliki pritisak, kako na terenu, tako i onaj mentalni, a uz sebe imaju i pasioniranu publiku. Došlo je tako i do neželjenih scena, ali sve se na kraju sredilo te je utakmica završena nakon čak 13 minuta sudačkog vremenskog dodatka.

Najzadovoljniji je na kraju mogao biti Pep Guardiola, koji jako dobro zna što znači suprotstaviti se momčadi Diega Simeonea na njihovom terenu.

"Doslovno su prešli preko nas"

"Nisam od Atletica ništa drugo niti očekivao. Ovo je bila potpuno drugačija utakmica od one prve. Niti tamo nisam kritizirao igru Atletica nego sam rekao da je teško igrati i napadati momčad koja se tako dobro brani. Ovdje su pokazali što mogu. U drugom poluvremenu ove utakmice oni su doslovno prešli preko nas", rekao je Guardiola.

Okrenuo se onda tom drugom poluvremenu i što se dogodilo, odnosno kako je Atletico odjednom počeo stvarati prilike za pogodak, nakon što su u 270 minuta upisali tek jedan udarac i to s preko 20 metara.

Diego Simeone VIDEO Atleticov trener Diego Simeone u 99. minuti utakmice protiv Cityja povukao nestvaran potez divider

"Zabili su nas u našu pozadinu. Zaboravili smo igrati nogomet. To je bilo njihovom zaslugom. Danas slavimo, ali lako smo mogli biti eliminirani na račun drugog poluvremena. Oni su ga sjajno odigrali", rekao je, osvrnuvši se i na drugog madridskog predstavnika koji ih čeka u polufinalu:

"Sad idemo na kraljeve ovog natjecanja, u našem trećem polufinalu. Budemo li igrali kao drugo poluvrijeme ove utakmice nećemo imati nikakve šanse. Pokušat ćemo igrati kao protiv Atletica u Manchesteru ili kao dijelom u prvom poluvremenu ove utakmice. Nismo se sad dobro pripremili, a imali smo jako dobrog protivnika. No, izdržali smo."

Prva utakmica protiv Reala već je za 12 dana, odnosno 26. travnja i nju će City igrati na svom domaćem terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider