Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U cijenjenom društvu

Englezi pišu hvalospjeve o zvijezdi Dinama: Vatreni dospio na popis neotkrivenih talenata Lige prvaka

Kako se bliži otvaranje nove sezone Lige prvaka, Guardian je složio listu "neotkrivenih" igrača, a na njoj se našao i Dinamov Petar Sučić.

Petar Sučić (Foto: Marin Franov)

Nova, reformirana Liga prvaka konačno će krenuti idućeg utorka, a uoči anticipiranog otvaranja nove sezone elitnog europskog natjecanja, engleski portal Guardian složio je listu "neotkrivenih" igrača na koje treba pripaziti.

Već u samom naslovu članka spominje se Sučić, a s obzirom na to da je Luka napustio RB Salzurg za Sociedad koji neće sudjelovati, jasno je da se radi o novopečenom Vatrenom, Petru Sučiću.

Prvo se navodi grčki krilni napadač Christos Tzolis, a zatim se engleski portal dotakao BiH golmana Vladana Kovačevića koji je stigao u Sporting kao zamjena za dugogodišnjeg vratara Antonija Adana.

"Pažnja bi trebala biti usmjerena na Sučića"

Zatim se spominju Martin Vitik, Enzo Millot, Otar Kiteishivili, Romain del Castillo i Adam Daghim, a na kraju su se englezi dotakli Dinamovog Petra Sučića o kojem su napisali: 

"Što se tiče Salzburga, jedan od njihovih najvećih talenata, Luka Sučić, ovog je ljeta prodan Real Sociedadu i neće igrati u Ligi prvaka. No, pažnja bi trebala biti usmjerena na njegovog rođaka, Petra Sučića, koji brzo napreduje u Dinamu.

Petar Sučić preferira igrati dublje u veznom redu od Luke, izvodeći precizne pasove ili probijajući se naprijed iz pozadine. Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, bio je oduševljen što je Sučić odlučio nastupati za Hrvatsku nakon što je ranije igrao za Bosnu i Hercegovinu u mlađim uzrastima.

Nakon Sučićevog debija protiv Portugala u Ligi nacija prošlog tjedna, Dalić je izjavio: "Vjerujem da je on nasljednik Marcela Brozovića." To je veliki izazov, ali mladić bi mogao biti dorastao tome."

Prije Sučićevog prvog nastupa u Ligi prvaka na gostovanju protiv Bayerna, novi hrvatski reprezentativac igrati će u najvećem hrvatskom derbiju protiv Hajduka u petak.

San Siro Inter i Milan napuštaju San Siro? Sve je izglednija tužna sudbina legendarnog stadiona divider

Marko Marić i Francois Vitali Procurio zanimljiv podatak uoči derbija: Dinamov i Hajdukov sportski direktor bili su u istom klubu divider

Hrvatska futsal reprezentacija Hrvatska se priprema za SP u futsalu: "Osjeća se pozitivna trema, spremni smo za ono što nas čeka" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook