Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bili bi uvjerljivo prvi

Detalj koji je ove sezone koštao Real devet bodova: Samo je Osasuna imala manje sreće

Udarci Kroosa, Nacha i Jovića, koji su pogodili gredu protiv Athletica, bili su ukupno 11. put da je Real pogodio okvir gola ove sezone, što je nadmašila samo Osasuna koja se zaustavila na 14.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni koji vjeruju u praznovjerje sigurno bi gledali na događaje u utakmici između Reala i Athletica kao znak paranormalne aktivnosti. Naravno, ovdje se radi o nedostatku sreće ili preciznosti, koja je Zidaneovu momčad već koštala bodova ove sezone.

Bez obzira koliko se Real trudio protiv momčadi iz Bilbaa, jednostavno nije mogao pronaći put do mreže. A ako za Real nije bio koban vratar Unai Simon, onda je to bio okvir gola, koji je Zidaneova momčad gađala čak tri puta. Prvo pokušaj nogom Tonija Kroosa pa zatim udarci glavom Nacha i Jovića.

Real je sve bacio u napad i uputio ukupno 20 udaraca prema golu, ali Barcelona je ta koja dočekuje Božić na prvom mjestu. Real je ove sezone gađao okvir gola 11 puta, samo je Osasuna na većoj brojci (14). S druge strane, Barcelona i Atletico imali su manje loše sreće, s pet i sedam udaraca koje je zaustavio okvir gola.

Barcelona - Real Madrid Zanimljiva TOP 10 ljestvica: Barca i Real na vrhu, ispod njih neobičan poredak divider

Da su samo neki od tih pokušaja završili u mreži, Real je danas mogao imati devet bodova više i sigurno prvo mjesto. Uz malo više sreće, mogli su osigurati dva boda više iz utakmica s Valladolidom (1:1), Villarrealom (2:2), Barceom (0:0) i Athleticom (0:0) te uzeti još bod u gostima protiv Mallorce (1:0). Među igračima najviše može žaliti Karim Benzema, koji je unatoč sjajnoj formi pogađao okvir gola u pet navrata, a iza njega slijedi Jović s dva.

S druge strane, Realovi protivnici su samo jednom pogađali stativu: Alaves u porazu od Zidaneove momčadi.

gol expired Real vraća odbjeglog sina: Rekordera Bundeslige čeka mjesto i borba sa senatorom slične sudbine divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider