Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potraga u Ateni

Grčka policija lovi ubojicu, 50 navijača u bijegu: Pod istragom 15-20 policajaca svih činova

Grčka policija pokrenula je sveobuhvatnu potragu za ubojicom Michalisa Katsourija, koji je smrtno ranjen nožem u izgredima pred stadionom AEK-a u kvartu Nea Filadelfeia.

Grčka policija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Grčka policija vjeruje da će sigurnosne kamere i DNK dovesti do ubojice Michalisa Katsourisa, navijača AEK-a koji je poginuo u navijačkim neredima u Ateni, a za koje Grci optužuju Bad Blue Boyse i njihove grčke pomagače, kako se sumnja iz redova navijača Panathinaikosa.

Torcida Torcida uoči utakmice s Grcima poslala poruku svim navijačima Hajduka divider

Grčka policija pokrenula je sveobuhvatnu potragu za ubojicom Michalisa Katsourija, koji je smrtno ranjen nožem u izgredima pred stadionom AEK-a u kvartu Nea Filadelfeia.

Grčka policija lovi ubojicu

Kako javlja grčka televizija SKAI, policijske ekipe od jutra su na širem području Nea Filadelfeije do OAKA-e i pomoću snimaka s kamera istražuju rutu koji su prošli hrvatski huligani.

Procjenjuju da su u ranoj fazi te rute mnogi od huligana nosili kapuljače kako bi sakrili svoje lice. Grčka policija nada se da će sve huligane identificirati, a možda će pronaći i nova lica za kojima će se tragati, s obzirom na to da mnogi od hrvatskih huligana koji još nisu uhićeni nisu uspjeli pobjeći iz Grčke.

Bad Blue Boysi Cure novi detalji istrage, među 105 huligana i trojica Grka: ''Oni su doveli hrvatski konvoj do mjesta sukoba'' divider

Drugi dio istrage ubrzanim tempom provodi načelnik stožera Grčkih oružanih snaga. Izdan je nalog da se utvrdi odgovornost službenih lica bez obzira na rang, a pod istragom je 15-20 policajaca svih činova. Činjenica je da je grčka policija loše reagirala i provodi se istraga da se utvrde odgovorni za napravljene propuste.

Ispitat će se sve osobe koje imaju veze sa slučajem. U laboratorijima su u tijeku i istraživanja identifikacije putem DNK-a. Na taj se način može identificirati počinitelja ubojstva 29-godišnjeg prijatelja AEK-a.

105 uhićenih

Protiv 105 uhićenih za incidente i ubojstvo Michalisa Katsourisa pokrenut je kazneni progon za 4 kaznena djela i 7 prekršaja, dok se za ostalima umiješanim traga, piše grčki NEWS24/7.

Tri istražitelja, jedan redovni i dva pomoćna, vodit će glavnu istragu u slučaju krvavih incidenata i ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a, čiji je spis pozamašan.

AEK Atena Šokantna ispovijest prijatelja ubijenog navijača AEK-a: "Brate, uboli su me, krvarim" divider

Glavni istražni postupak za predmet za koji je jučer pokrenut kazneni postupak protiv ukupno 105 okrivljenika dodijeljen je 25. redovnom istražitelju. Na zahtjev predsjednika Prvostupanjskog suda u Ateni, Christophorosa Linosa, i uz suglasnost predsjednice Žalbenog suda u Ateni, Marije Gane, istražitelja zbog hitne prirode slučaja, 25. redovni istražitelj pomagat će 14. redovni istražitelj i 20. redovni istražitelj koji služe u ljetnim odjelima.

Dakle, kako bi se žalbe okrivljenika završile u zakonom predviđenom roku, imenovani će pravosudni djelatnici sljedećih dana zaprimiti obrazloženja okrivljenika po grupama.

50 navijača u bijegu

Žalbeni postupak, nakon rokova koje su optuženici dobili sinoć, a kako bi se upoznali sa spisom i pripremili liniju obrane, trebao je započeti u petak (11. kolovoza) u podne, a očekuje se da će biti završen u nedjelju (13. kolovoza) .

Intervjui su trebali biti obavljeni u grupama od 10-12 okrivljenika sa svakim istražiteljem dnevno. Sve to vrijeme, prema istim informacijama, više od 50 navijača je u bijegu. Naime, pretpostavlja se da je većina njih još uvijek u Ateni, skrivaju se u hotelima ili u AIRBNB smještaju, pa ih je teže uhititi.

Napominje se da se sprovod 29-godišnjeg Michalisa očekuje u petak u Elefsini.

"Policija je oprezna, pojavila se informacija da će navijači AEK-a krenuti u odmazdu"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider