Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju
Nogomet
Napeti odnosi

Oštra reakcija iz Grčke: "Dinamov glasnogovornik provocira i napada AEK"

Nogometaši Dinama i AEK-a bore se za prolaz u play-off Lige prvaka.

Marko Bošnir (Foto: Nera Simic/Cropix)

Ne smiruju se strasti pred ogled Dinama i AEK u sklopu 3. pretkola Lige prvaka na Maksimiru.

Marko Bošnir, glasnogovornik zagrebačkog kluba jerazgovarao s N1 televizijom oko nadolazećeg susreta, a nezaobilazna je tema, dakako, bila komunikacija s atenskim klubom:

"Vjerujem da će sve proći mirno. Nadajmo se da se ovakva situacija više nikad neće dogoditi. Mislim da je događaj u Ateni svima ostavio veliki trag i da je to poruka svima da se takve stvari više ne događaju.

Dinamo na utakmici protiv Astane Grčki mediji: Na Maksimiru će se održati minuta šutnje za ubijenog navijača divider

Nažalost, AEK je odlučio napasti Dinamo, odbijaju ruku pomirenja i vrstu suradnje. Mi se i dalje držimo naše priče koju je i UEFA prepozala, oni se drže svoje strane.

Pozvali smo AEK i njihovu delegaciju na službeni ručak, oni su to odbili. Službene stvari se odvijaju vezane za utakmicu, ali dalje od toga ne ide. U Ateni smo htjeli izraziti sućut, ali oni su to odbili”, kazao je Bošnir što grčki mediji nisu najbolje prihvatili.

AEK poslao priopćenje

Tako je tamošnji portal SDNA ovo protumačio kao provokaciju i napad na AEK:

"Glasnogovornik Dinama, Marko Bošnir, provocira i napada AEK", stoji u članku portala koji prenosi njegove gore citirane izjave, a potom zaključuje:

"I to u trentku kada je AEK jasno rekao da normalno sudjeluju u svim razgovorima oko neometanog i sigurnog odvijanja utakmici, ali ne u PR aktivnostima zbog žalovanja za ubijenim navijačem", piše grčki portal.

Lovro Majer Kakav transfer: Lovro Majer u Wolfsburgu, cifra se kreće oko 30 milijuna eura, Dinamo bez postotka divider

Podsjetimo, grčki klub se jučer oglasio priopćenjem u kojem su odgovorili na prozivke iz HNS-a da ne sudjeluju u razgovorima oko sigurnosti:

"Ne sudjelujemo u PR aktivnostima zbog žalovanja. Naravno, prisutni smo u svemu što se tiče sigurnosnih pitanja, kao što je to bilo ranije na Maksimiru na marginama AEK-ovog treninga. To je bio jedan od planiranih sastanaka o sigurnosti, a drugi je sutra ujutro. Naravno ne odbijamo komunikaciju u bilo čemu što je vezano za organizaciju.

Mi smo na dan ubojstva navijača sastanak napustili iz očitih razloga. Kako je moguće biti na terenu, sudjelovati na sastancima, a biti optužen za nestanak? Naravno, primjedbe predsjednika HNS-a su apsurdne i neutemeljene. Spominje stvari koje se nisu dogodile", poručili su iz AEK-a.

Hoće li Dinamo pobijediti AEK?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider