Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Nogomet
VELIKA ZABRINUTOST

Dinamo mora u još gori pakao u Grčku: ''Nije mi jasno zašto se igra u Zagrebu i Ateni''

Dinamo i AEK igraju dva puta u tjedan dana.

Pomalo bizarna situacija je pred nama ovaj tjedan. Dinamo i AEK odigrat će dvije utakmice u istom tjednu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u utorak i subotu, što je pravi raritet u europskim natjecanjima.

Kompromisno je to rješenje UEFA-e nakon što je u sukobima BBB-a i navijača AEK-a poginuo 29-godišnji Michalis Katsouris.

''To je jedna priča koja je vrlo kompleksna, teška. Mučne će biti oba dvije utakmice protiv AEK-a. Treba ju gledati iz dvije perspektive, one prosječnog čovjeka kojemu je to sve apsolutno neprihvatljivo, neshvatljivo i to je u potpunosti razumljivo.

Treba pogledati i iz perspektive nekog ultrasa koji živi taj život gdje je najveći trofej poniženje protivničke skupine. To je očito bila namjera cijelog tog putovanja koje nije dobro završilo i imamo to što imamo'', rekao je Mateo Puškar u podcastu Utakmicu po utakmicu te dodao:

''Imamo i AEK koji maksimalno koristi tu situaciju, imamo i Dinamo koji je izgubio prednost uzvrata kod kuće. Što god da su napravili želim da se vrate doma i ne trunu po grčkim zatvorima. Želim da Dinamo pregazi AEK pa da pričamo o nogometu.''

Dinamo na stadionu AEK-a Dinamo na stadionu AEK-a (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

''Zašto se igra u Zagrebu i Ateni?''

Grci su tražili izbacivanje Dinama iz kvalifikacija za ligu prvaka i vršili pritisak na UEFA-u.

''Ne vidim razlog zašto bi Dinamo bio kažnjavan, ali u sljedećih 10 godina to neće biti neka stavka koja će Dinamu ići u prilog. Poremećen je čitav raspored Dinama ovih mjesec dana. Postavlja se pitanje koliko grčka policija uopće može osigurati Dinamu uvjete za uzvrat'', komentirao je Ivan Ljubić koji se zapitao zašto utakmice nisu prebačene na neutralne terene.

''Način razmišljanja i ta supkultura ultrasa je nešto što je nama nekad privlačno i zanimljivo, a opet s druge strane potpuno neshvatljivo. Nije mi jasno da se te dvije utakmice igraju u Zagrebu i Ateni, bilo bi puno prikladnije da se dva puta odigra na neutralnom terenu. Ne znam tko može garantirati sigurnost u Ateni u subotu. To će biti atmosfera najgore mržnje i linča. Ne bih isključio sve scenarije kada je taj par u pitanju'', zaključio je zabrinuti Ljubić.

Temu oko nereda pogledajte u priloženom videu na vrhu članka, a ispod možete pogledati cijeli podcast Utakmicu po utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider