Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pad velikana

Najtrofejniji klub ispao iz lige prvi put u 70 godina: Bijesni navijači prekinuli utakmicu

Pad velikana kulminirao je ove sezone. Još su tri kola do kraja, a već su ostali bez ikakvih šansi za ostankom u prvoj ligi.

Navijači Grasshoppera (Foto: Twitter/FootballSwiss) (Foto: Twitter/FootballSwiss)

Najtrofejniji švicarski klub Grasshopper ispao je iz prve lige prvi put nakon 70 godina u elitnom rangu.

Presudila im je utakmica protiv Luzerna, koji je do 66. minute vodio 4:0. Daljnju katastrofu slavnog kluba zaustavili su navijači koji su prekinuli utakmicu. Ušli su u teren i zatražili od igrača da skinu dresove. Iz kluba su osudili ponašanje navijača, ali dodali su i da shvaćaju njihove frustracije.

Grasshopper je posljednji put osvojio naslov još 2003., ali i dalje ima sedam naslova više od prvog pratitelja Basela. U vitrinama imaju 27 naslova, 19 Kupova, dva Liga kupa i jedan Superkup.

gol expired BBB-i uzvratili Delijama za provokacije u Zagrebu: Osvanule poruke ispred Marakane divider

Ipak, klub iz Züricha posljednjih se godina muči s dugovima i lošim upravljanjem na svim razinama, a kulminacija se dogodila ove sezone. Do kraja su ostala još tri kola, a Grasshopper se već matematički oprostio od elite.

Zanimljivo, prije četiri godine rugali su se gradskom rivalu FC Zürichu, koji je tada ispao iz švicarske Superlige. Međutim, zadnji se smije Zürich, koji se u međuvremenu vratio u elitni rang, a ove sezone osvojili su 16 bodova više od Grasshoppera.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider