Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećanje na 13.5.

BBB-i uzvratili Delijama za provokacije u Zagrebu: Osvanule poruke ispred Marakane

Navijači Dinama sjećaju se današnjeg dana prije točno 29 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije 29 godine, 13. svibnja 1990. godine dogodila se ona nikad odigrana utakmica između Dinama i Crvene zvezde koja je ušla u povijest kao jedan od simbola onoga što će uslijediti godinu dana kasnije u Hrvatskoj.

U navijačkim neredima zbog kojih se utakmica nikad nije doigrala sudjelovali su Bad Blue Boysi, ali i ostali pripadnici navijačkih grupa iz Hrvatske s jedne strane, te beogradske Delije s druge strane. Domaći su navijači protiv sebe imali i tadašnju miliciju koja nije marila za divljanje srpskih huligana nego je sve svoje snage usmjerila na hrvatske navijače.

Jučer je u Ciboni humanitarnom utakmicom u organizaciji Udruge ''Dinamo to smo mi'' obilježen ovaj događaj, a glavna zvijezda bio je Zvonimir Boban, danas jedan od prvih ljudi FIFA-e, a tada mladi kapetan Dinama koji je stao u obranu navijača.

BBB-i su na još jedan način obilježili 29 godina od te utakmice. Odgovorili su Delijama na nedavnu provokaciju kada su beogradski navijači kraj Maksimira nalijepili naljepnice svoje skupine u sklopu jedne akcije.

Sada su BBB-i otišli u Beograd i ispred Marakane razvili transparent ''Za sve kojih nema, 13.5. 1990.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider