Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za ostanak

Granada drugi put u povijesti zabila šest komada, i to istom klubu: Poentirao i bivši HNL napadač

Pobjedom protiv Mallorce Granada je došla korak bliže ostanku u La Ligi.

Nogometaši Granade slave pogodak (Foto: Afp)

Igrači Granade napravili su veliki korak ka ostanku u španjolskoj La Ligi svladavši kao gosti Mallorcu s uvjerljivih 6:2 (1:1).

Suarez je goste doveo u vodstvo već u 6. minuti, da bi u 28. minuti izjednačio Sevilla. Escudero je u 46. minuti ponovno doveo Granadu u vodstvo, a na 3:1 je povećao Puertas u 55. minuti.

Raillo je u 58. minuti doveo Mallorcu opet na gol zaostatka, da bi uvjeljivu pobjedu gostima donijeli dvostruki strijelac Molina (69, 90) i nekadašnji igrač zagrebačke Lokomotive, albanski reprezentativac Myrto Uzuni (78).

Granada je sa 34 boda izašla iz zone ispadanja i zasjela na 16. poziciju. Dva boda iza momčadi iz Andaluzije nalaze se Mallorca i Cadiz, koji ima utakmicu manje. Najugroženiji u borbi za opstanak su Levante (29 bodova) i Alaves (28).

Inače, Granada je tek drugi u povijesti uspjela zabiti šest ili više golova na gostovanju u elitnom razredu španjolskog nogometa, i to istom klubu - Mallorci.

U subotu su na rasporedu još četiri utakmice u kojima se sastaju: Athletic - Valencia (16.15 sati), Celta - Alaves, Cadiz - Elche (obje u 18.30) i Betis - Barcelona (21.00).

Tablica La Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider