Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je i vrijeme

Erik ten Hag pred otkazom: Evo tko su kandidati za idućeg trenera Manchester Uniteda

Manchester United je donio odluku smijeniti trenera Erika ten Haga nakon finala FA Kupa

Erik ten Hag (Foto: Afp)

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda, bit će otpušten čak i ako ovog vikenda osvoji FA Kup, prema izvještaju Jacoba Steinberga iz portala The Guardian.

Ten Hag je proživio tešku drugu sezonu na klupi Crvenih vragova, a njegova ekipa je završila osma u Premier ligi - što je njihov najlošiji plasman u ligi od 1990. godine.

Finale FA Kupa protiv gradskog rivala Cityja na Wembleyju predstavlja jedinu šansu Uniteda za nastup u nekom od europskih natjecanja iduće sezone.

Ovo će biti najznačajniji potez Sira Jima Ratcliffea otkad je njegova tvrtka INEOS kupila manjiinski udio u Unitedu i preuzela kontrolu nad nogometnim operacijama kluba.

5 kandidata za posao

Izvješće tvrdi da je United već sastavio listu od pet potencijalnih zamjena za Ten Haga.

Na toj listi se nalaze tri bivša trenera Chelseaja - Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino i Graham Potter, kao i trener Brentforda Thomas Frank i bivši trener Uniteda Kieran McKenna, koji je nedavno doveo Ipswich do Premier lige.

Na listi se ne nalazi Gareth Southgate, trener Engleske, koji je u posljednjih mjeseci bio čvrsto povezan s ovim poslom.

Gdje je pošlo po krivu?

Dolazak Ten Haga trebao je značiti drastičnu promjenu standarda, i u jednom trenutku se činilo da bi se to zapravo moglo dogoditi.

U prvoj sezoni svog mandata, United je osvojio Liga kup i završio treći u Premier ligi. Međutim, ova sezona je ispala najgorom u modernoj povijesti kluba.

United je završio posljednji u grupi Lige Prvaka iza Kopenhagena i Galatasaraya, rano ispadanje iz Liga kupa te negativna gol razlika u ligi samo su neki od postignuća Erika ten Haga ove sezone.

Zategnuti odnosi s igračima također su obilježili Ten Hagovo vrijeme na Old Traffordu. Jadon Sancho je prognan iz prve momčadi, te je trenirao sam većinu sezone prije posudbe u Dortmund gdje će sada igrati finale Lige prvaka. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider