Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
približili se "europskim" pozicijama

Šok na Rujevici: Gorica u nadoknadi došla do pete uzastopne pobjede protiv Rijeke

Gorica je došla do velike pobjede u Rijeci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Gorice u susretu su 13. kola Prve HNL kao gosti na Rujevici svladali Rijeku s 2:1 (0:0). Zanimljivo, Gorici je to već peta uzastopna pobjeda protiv Rijeke. Niz je počeo prošle sezone, domaćom pobjedom 2:1 u listopadu 2018.

Strijelci za petu uzastopnu pobjedu Gorice protiv Rijeke bili su Zwolinski u 62. i Dvorneković u drugoj minuti sudačke nadoknade, dok je jedini pogodak za Rijeku postigao Tomečak u 82. minuti.

Gorica je povela iz neobične akcije kada je Čanađija iz osvojenog sudačkog podbacivanja odmah uposlio Zwolinskog koji je utrčao u domaći kazneni prostor i preciznim udarcem svladao Prskala.

gol expired Torcida proslavila 69. rođendan i poslala oštru poruku o uklonjenom muralu Jugoplastike divider

Izjednačenje je uslijedilo kada je udarac Tomečaka s desne strane 16-erca pogodio jednog gostujućeg igrača u bloku, promijenio smjer i prevario Kahlinu.

Pobjednički pogodak stigao je u sudačkoj nadoknadi nakon velike pogreške Prskala koji je loše ispucao loptu koju je na 20-ak metara od domaćeg gola osvojio Lovrić. On se potom sjurio do gol-aut linije i poslao loptu paralelnu s gol-linijom, a na nju je natrčao Dvorneković i s metra udaljenosti zatresao mrežu.

Ovom pobjedom Gorica je skočila na peto mjesto ljestvice sa 18 bodova, dva manje od trećeg Osijeka, a dva više od pete Lokomotive, dok je Rijeka ostala treća sa 22 boda.

Na vrhu je Hajduk, koji je ranije u subotu s 2:0 svladao Slaven Belupo, sa 27 bodova, dva manje uz dvije utakmice manje ima drugi Dinamo.

gol expired Kramarić opet zabio, najžešći njemački derbi bez pobjednika, Bayern slavio divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider