Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tri boda

VIDEO Gorica pobjegla sa začelja ljestvice: Prekrasnim pogotkom srušili Rijeku

Gorica je protiv Rijeke osvojila velika tri boda u 30. kolu SuperSport HNL-a.

Gorica - Rijeka (Foto: Davor Pongracic/Cropix)

Nogometaši Gorice pobijedili su Rijeku (1:0) i skočili s posljednjeg mjesta prvenstvene tablice HNL-a. Strijelac pogotka vrijednog treće uzastopne pobjede bio je Kristian Fućak (63).

Gorica je motiviranije krenula u utakmicu i već u 2. minuti se tresla mreža gostiju nakon lijepog udarca Fruka sa 20-ak metara, no pregledom snimke ustanovljeno je kako je ranije tijekom akcije Bralić bio u zaleđu.

Možda i ključni trenutak susreta dogodio se u 37. minuti kada je Krizmanić neopreznim startom u svom kaznenom prostoru udario po nogama najboljeg strijelca Rijeke Frigana koji je potom ostao i ležati na travnjaku. No, glavni sudac Čulina nije procijenio kako se radi o prekršaju za najstrožu kaznu.

Sammir na predstavljanju u Dinamu 2007. FOTO Dinamo se sjetio svog Filha: Modri se u stilu pomirili sa Sammirom divider

I u drugom poluvremenu Gorica je bila aktivnija te je stigla do vrlo važnog pogotka u 63. minuti. Odlični stoper Bralić, koji se u posljednje vrijeme često uključuje u napadačke akcije, uspio je donijeti loptu u opasnu zonu, nju je prihvatio Fućak i potom sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni donji kut nemoćnog Labrovića.

Iako je Raspopović u 78. minuti dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton zbog simuliranja, Gorica je uspjela obraniti minimalnu prednost i maknuti se s posljednjeg mjesta ljestvice po prvi put nakon 11. kola.

Deveta Gorica sada ima 26 bodova, dva više od posljednjeg Šibenika, dok je treća Rijeka ostala na 41 bodu, jednom više od četvrtog Slavena Belupa, a dva više od petog Osijeka i šestog Varaždina.

Na vrhu je Dinamo sa 67 bodova, 10 manje ima drugi Hajduk.

Pogodak za velika tri boda možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider