Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
USPJELI SU

Gorica od Ajaxa otkupila ugovor prvog vratara mlade reprezentacije Hrvatske

Dominik Kotarski i službeno je postao nogometaš Gorice, s kojom će potpisati ugovor do 2024. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodstvo NK Gorice odradilo je jedan od najvažnijih poslova zacrtanih za ovaj prijelazni rok. Napokon je sve dogovoreno s Ajaxom, od kojeg je otkupljen ugovor vratara Dominika Kotarskog.

Kotarski je iza sebe imao sjajnu sezonu, u kojoj je čvrsto zauzeo jedinicu turopoljskog prvoligaša te odradio nekoliko sjajnih partija. Osim toga, Kotarski je u aktualnom kvalifikacijskom ciklusu i prvi vratar mlade reprezentacije Hrvatske.

Ajax je tražio milijun eura

Otkupna cijena nije poznata, a posljednje informacije su govorile kako Ajax traži milijun eura te da su u tijeku pregovori. Gorica je ugovorom imala klauzulu kojom je mladog vratara mogla otkupiti i u tome su uspjeli.

Posljednjih tjedana pojavili su se napisi o interesu grčkog PAOK-a, no isti na kraju nije službeno potvrđen pa ne možemo znati je li Gorica riješila ovaj posao s ciljem da ga odmah proda te zapravo na njemu zaradi. Znamo samo kako su iz Gorice dolazile vijesti da ga Ajax ne može nikome prodati prije nego se dogovore s njima.

22-godišnji Kotarski inače je dijete Dinama, koji je napustio s 18 godina i zaputio se u Amsterdam. Tamo je upisao 56 ligaških nastupa za drugu momčad bivšeg europskog prvaka, no priliku nastupiti za prvi sastav nije uspio. Gorica je njegov status iskoristila prvo za posudbu, a onda i za transfer. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider