Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzdaju se u fotofiniš

Nokautirali Hajduk i sanjaju Europu: Puno zaostaju, ali raspored je na njihovoj strani

Klub iz Velike Gorice nakon dvije velike pobjede u dva prošla kola nada se da još uvijek može dohvatiti Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaći remi protiv Dinama, zatim pobjeda u gostima kod Rijeke i na koncu trijumf nad Hajdukom na svom stadionu zaokružili su fenomenalnih 10 dana za nogometaše Gorice.

S tih sedam bodova osvojenih u protekla tri kola probudila se u Velikoj Gorici ponovno nada da bi u samoj završnici mogli izboriti plasman u Europu.

Podsjećamo, ove sezone i peto mjesto iz HNL-a vodi u kvalifikacije (prvo pretkolo) Europske lige.

Zaostatak Gorice za tim petim mjestom koje trenutačno drži Rijeka iznosi šest bodova, uz napomenu da Riječani imaju utakmicu manje. Doduše, riječ je o večerašnjem okršaju u Osijeku, gdje Rijeka ne može sa sigurnošću računati na sva tri boda, stoga je pitanje kakva će biti razlika nakon dovršetka ovog kola, odnosno hoće li možda ostati ista.

U svakom slučaju, euronada u Velikoj Gorici nije bez temelja jer osim što je novi trener Valdas Dambrauskas posložio kockice i stvorio respektabilnu ekipu, i raspored im ide na ruku, a nije nevažno istaknuti kako su Velikogoričani bolji u međusobnom omjeru te će na koncu, u slučaju jednakog broja bodova, biti u prednosti pred Rijekom.

Gorici slijedi gostovanje kod Istre 1961 u Puli, zatim će biti domaćini Varaždinu, potom će biti gosti Lokomotive u Kranjčevićevoj, dok su u posljednjem kolu domaćini Slaven Belupu.

Riječki je raspored kudikamo teži - doma Dinamo, zatim dva uzastopna gostovanja kod Inter Zaprešića i Hajduka te onda ogled s Istrom 1961 na oproštaju od prvenstva.

Treba svakako napomenuti i da Riječani imaju asa u rukavu u obliku finala Kupa, pa ako eventualno završe na šestom mjestu, imat će priliku osvajanjem Rabuzinova sunca izboriti mjesto u Europi. No to je nešto o čemu nitko na Rujevici ne želi ni razmišljati...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider