Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iznenađenje

Gorica izgubila od Varaždina: Junak susreta jučer je potpisao za klub i zabio za pobjedu

Varaždin je slavio protiv velikog favorita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Varaždina preokreotom su došli do vrijedne 2:1 (0:1) pobjede u utakmici 19. kola Prve HNL koja je u srijedu odigrana na stadionu Varteksa.

Gosti su poveli u 21. minuti pogotkom Lovrića. Varaždin je izjednačio u 76. minuti preko Obregona, a za pobjedu domaćih pogodio je Gabrijel Boban koji je tek jučer potpisao ugovor.

Puno bolju igru u prvom poluvremenu, u kojem im je zbog igranja rukom i poništen jedan pogodak, nogometaši Gorice su pretvorili u vodstvo u 21. minuti. Australac Kalik je lukavo prebacio obranu Varaždina i idealno poslužio Kristijana Lovrića koji se sjurio u kazneni prostor domaćih i sa 12-13 metara preciznim udarcem svladao vratara Horkaša.

gol expired Drama pri slijetanju: Otkriveno tko je bio u avionu hrvatske tvrtke koji je izletio s piste divider

Bio je to 13. ovosezonski pogodak Lovrića kojim se opet probio na čelo ljestvice strijelaca Prve HNL.

Goričani su imali još nekoliko obećavajućih situacija, pogotovo iz slobodnih udaraca, ali do kraja prvog poluvremena više nije bilo pogodaka.

U drugom dijelu su gosti više čuvali vodstvo nego što su prijetili domaćim vratima. Malo po malo Varaždinci su sve ozbiljnije napadali.

Najbolju priliku za izjednačenje Varaždin je imao u 68. minuti kad je Gabrijel Boban neometan pucao s 15 metara, ali je lopta prohujala iznad grede.

Tri minute poslije varaždinski napadač Obregon je u srazu s braničem Gorice Dokom pao u kaznenom prostoru, a sudac Damir Batinić sa zadrškom pokazao na bijelu točku. No, nakon što je više puta pregledao snimku, Batinić je promijenio svoju odluku.

gol expired Zoran Mamić saznao kaznu: Evo kako je prošao trener Dinama zbog brutalnog ispada divider

Domaći su aktivniju igru u nastavku, ipak uspjeli materijalizirati u 76. minuti. Japanac Urata je ubacio iz slobodnog udarca, a Obregon je u petercu spretno podmetnuo nogu i svladao vratara Gorice Banića.

U 90. minuti je došlo do potpunog preokreta. Za ono što nije uspio pogoditi u 68. minuti Gabrijel Boban se iskupio 22 minute poslije, kad je dobio loptu u srcu kaznenog prostora i preciznim udarcem pod gredu donio petu ovosezonsku pobjedu domaćoj momčadi.

Varaždin je sa 18 bodova ostao na osmom mjestu, a Gorica je ostala na trećoj poziciji s 33 boda. Na vrhu su Dinamo i Osijek sa po 42 boda.

U preostale dvije utakmice 19. kola koje su na rasporedu danas sastaju se Rijeka - Šibenik (17.05 sati) i Hajduk - Istra 1961 (19.10 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider