Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podjela bodova

Nastavlja se crni niz Gorice: S igračem više nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo

Gorica i Slaven Belupo podijelili su bodove (1:1) u susretu 15. kola HNL

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Gorice i Slaven Belupa odigrali su 1:1 u odgođenom susretu 15. kola SuperSport HNL-a u Velikoj Gorici.

Utakmica između Gorice i Slavena Belupa trebala se igrati u nedjelju, ali je odgođena zbog magle.

 

Matko Zidrum je doveo goste u vodstvo u 10. minuti, međutim već u 21. minuti Belupo je ostao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta isključen Mateo Kocijan.

Gorica je izjednačila u trećoj minuti nadoknade prvog dijela, a pogodak je postigao Nikola Vujnović. U nastavku više nije bilo golova.

gol expired Dalić već ima 25 Vatrenih za Svjetsko prvenstvo: Traži se još jedan putnik, evo tko bi to mogao biti divider

"Fenjeraš" HNL-a Gorica je ovim bodom prekinula niz od četiri uzastopna poraza, međutim u zadnjih 11 kola osvojila je samo dva boda. S druge strane Slaven Belupo je nakon dvije pobjede produžio niz bez poraza na tri kola.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u devetoj minuti. Pucao je Ante Crnac, ali je Ivan Banić sjajno obranio izbacivši loptu u korner. No, u nastavku akcije gosti su poveli. Udarac iz kuta je izveo Talys, a najviši u skoku bio je Matko Zidrum pogodivši glavom za vodstvo gostiju.

U 18. minuti gostujućim vratima je zaprijetio Luka Kapulica udarcem sa 20-tak metara, no Ivan Čović je bio spreman. Tri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je Mateo Kocijan isključen zbog drugog žutog kartona. Prvog je zaradio u 14. minuti, a drugog samo sedam minuta kasnije.

gol expired Dalić objavio prošireni popis za Svjetsko prvenstvo: Evo tko ima šansu putovati u Katar divider

Mladi 17-godišnji Kapulica bio je blizu izjednačenja u 30. minuti, pucao je s ruba kaznenog prostora. Međutim, Čović je još jednom obranio. Dvije minute kasnije Kapulica je ponovo pucao s ruba kaznenog prostora, no gostujući vratar je još jednom odlično reagirao.

Gorica je u trećoj minuti nadoknade ipak uspjela izjednačiti. Momčilo Raspopović je ubacio pred gola, lopta se odbila do Nikole Vujnović koji se odlično snašao pogodivši za 1:1.

Unatoč činjenici da je imala igrača više, Gorica u nastavku nije uspijevala probiti blok gostiju. Domaćin je dominirao, ali bez konkretnog učinka.

Dinamo vodi na ljestvici sa 35 bodova, Hajduk ima 31 bod, Osijek je treći sa 27 bodova, dok je Slaven Beupo četvrti sa 24 boda.

Gorica je na začelju sa sedam bodova.

Tablica HNL

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider