Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OBOJICA NAPADAČI

Gorica i Osijek potvrdili nova pojačanja: Bjelica kupio jednog od najboljih napadača HNL-a

Gorica je dovela pojačanje iz Rusije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sylvanus Nimely, napadač liberijske reprezentacije i dosadašnji član druge momčadi moskovskog Spartaka, novi je član hrvatskog prvoligaša Gorice, a klub je objavio da je s 22-godišnjim nogometašem potpisao ugovor do ljeta 2023.

"Gorica me želi, pokušava dovesti posljednje dvije i pol godine. I klub i ja dugo smo se borili za ovo i konačno se dogodilo. Strašno sam uzbuđen i jedva čekam da krenemo", izjavio je Nimely nakon što je potpisao ugovor s klubom koji je u posljednje vrijeme intenzivno pratio.

gol expired Senzacionalan HNL transfer: U Rijeku stiže zvijezda Švicarske i strijelac na SP-u u Rusiji, čiji je san bila Hrvatska divider

"Jako dobro znam i kojim stilom igra Gorica i to mi se izuzetno sviđa, mislim da trener radi jako dobar posao, momčad naporno radi i skuplja bodove. S nekoliko novih igrača, uključujući i mene, vjerujem da ćemo dati još opcija treneru i unaprijediti igru momčadi", rekao je Nimely u razgovoru za službeni internetski portal Gorice.

Nogometni put započeo je u rodnoj Monroviji, a s 15 godina debitirao je za reprezentaciju, u kojoj je skupio osam nastupa.

Sa 16 godina preselio se u Češku zbog školovanja i igrao za drugu momčad prvoligaša Karvine, iz koje je 2017. prešao u drugu momčad Spartaka. Najdraža mu je pozicija središnjeg napadača, ali iskoristiv je na svim ofenzivnim pozicijama. Želio je nositi broj 9 na dresu, ali kako je taj zauzet jer ga nosi srpski napadač Ognjen Mudrinski, Nimely se odlučio za 45.

gol expired Licemjerstvo Barcelone: Potjerala je sve svoje superzvijezde, a sapuna se daska i Messiju divider

Liberijac je odmah stekao pravo nastupa, ali će nakon testiranja stručni stožer procijeniti koliko je spreman i hoće li konkurirati za utakmicu protiv Slaven Belupa, kod kojeg će Goričani gostovati u ponedjeljak.

Osijek kupuje u Istri

Trenutačno drugoplasirani sastav Prve HNL Osijek objavio je kako je angažirao desno krilo Istre 1961, 26-godišnjeg Šimu Gržana, s kojim je dogovorio trogodišnju suradnju.

Iz Osijeka su objavili kako ugovor stupa na snagu od ljeta ove godine, odnosno da će Gržan ostati u pulskom prvoligašu tijekom proljetnog dijela ove sezone.

gol expired Krunoslav Jurčić dobio otkaz u Dubaiju: Koštala su ga tri poraza u pet utakmica divider

"Kao što je poznato, pregovori našeg prvoligaša i brzonogog prvotimca Puljana započeli su ove zime i Šime je odmah odlučio pristati na ponudu iz Gradskog vrta. Međutim, Istra 1961 grčevito se bori za opstanak u HNL-u i trenutačno nije spremna pustiti svog ponajboljeg igrača. Njemu aktualni ugovor istječe u lipnju ove godine i nakon toga će biti slobodan igrač. Sada je sasvim jasno da će tada zaigrati za Bijelo-plave i tako ispuniti i svoju želju, kao i nakanu Nenada Bjelice da ga dovede u osječke redove", objavio je Osijek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider