Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Show program

VIDEO Šest golova, dva crvena i poplava žutih kartona: Kaotična utakmica u Velikoj Gorici

Dva kola prije kraja prvenstva Gorica i Lokomotiva podijelili su bodove odigravši 3:3.

Nogometaši Gorice i Lokomotive odigrali su 3:3 u susretu 34. kola Prve HNL u Velikoj Gorici.

Domaći su poveli 2:0 pogocima Iyayija Atiemwena (23) i Anthonyja Kalika (40), no Josip Pivarić (42), Ibrahim Aliyu (63) i Sandro Kulenović (85) su preokrenuli na 2:3 da bi Kalik (90-11m) svojim drugim golom postavio konačnih 3:3.

Gorica je do vodstva stigla nakon novog velikog kiksa vratara Lokomotive Nevistića kojemu je ne odveć snažan udarac Atiemwena sa 25 metara prošao kroz ruke, pa i kroz noge te završio u mreži. I u prošom kolu Nevistiću se dogodila slična situacija protiv Dinama, tada je imao djelomično opravdanje jer je padala kiša i lopta je bila mokra, no ovoga puta nema olakotnih okolnosti.

Atiemwen zabio nakon kiksa Nevistića

Na 2:0 Kalik je povisio nakon što ga je lijepo uposlio Matar, a Australac hrvatskih korijena je udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži kut Nevistićeva gola.

Kalik povećao na 2:0

Povratak Lokomotive započeo je samo dvije minute potom, Aliyu je probio desni bok, poslao povratnu loptu za Cokaja, a ovaj je sa 15-ak metara proslijedio loptu natrčalom Pivariću koji je mirno realizirao lijepu akciju.

Pivarić smanjio

Na 2:2 poravnao je Aliyu udarcem s pet metara iskosa s desne strane nakon ubačaja Pivarića.

Potom su oba sastava ostala sa po igračem manje jer su zbog dva žuta kartona isključeni Pivarić u 67. i Keita u 72. minuti, a igra sa po desetoricom sa svake strane donijela je još po gol sa svake strane u završnici.

Aliyu izjednačio

Lokomotiva je do prvog vodstva na utakmici stigla u 85. minuti nakon neshvatljive pogreške Steenvoordena koji je u vlastitom kaznenom prostoru loptu dodao suparniku u noge, a Cokaj je taj poklon iskoristio za asistenciju Kulenoviću kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

Kulenović pogodio za preokret

Ipak, da Gorica ne ostane bez ijednog boda pobrinuo se branič Lokomotive Vranjković koji je u 89. minuti nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Kalik.

Kalik postavio konačnih 3:3

Peta Lokomotiva ovim je ishodom sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na šestu Goricu, sada ima 46 bodova, a Gorica 41.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider