Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ugovor do 2022.

Gorica dovela pojačanje iz švedske lige: Reprezentativac je svoje zemlje

Stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do ljeta 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Nakon liberijskog napadača Sylvanusa Nimelyja i francuskog braniča malijskog porijekla Cheicka Keite, hrvatski nogometni prvoligaš Gorica angažirao je i gabonskog veznjaka Juniora Martinssona Ngoualija.

Serge Junior Bertil Nicolas Martinsson Ngouali ili kraće Junior je u Goricu stigao iz Hammarbyja nakon što mu je sa švedskim klubom istekao ugovor. Stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do ljeta 2022. godine.

Podsjetimo, njegov bivši klub je nedavno kupio Zlatan Ibrahimović.

"Ne znam zasad dovoljno o Gorici, prvi put sam u vašoj zemlji, no svi s kojima sam razgovarao rekli su mi lijepe stvari o Hrvatskoj općenito, a s klubom i momčadi najbolje me mogao upoznati Jiloan Hamad, s kojim sam igrao u Hammarbyju," kazao je za klupsku stranicu.

gol expired Kanadska senzacija ipak bez medalje, Schwarzu naslov u kombinaciji divider

"Lijep je osjećaj biti i u Hrvatskoj, na početku ove nove avanture. Želim novu nogometnu pustolovinu u ovoj fazi karijere. Predugo sam bio u švedskoj ligi, trebala mi je promjena," dodao je.

Junioru je majka Šveđanka, a otac iz Gabona. On je rođen u Gotheborgu, počeo je igrati za Brommapojkarni, a potom je preselio u Hammarby. Igrao je za švedsku U-19 i U-21 reprezentaciju, a od 2017. je povremeni gabonski reprezentativac. Za Gabon je nastupiio na afričkom Kupu nacija 2017. godine.

gol expired Je li ovo moguće? Na nevjerojatan način izveo aut, možete samo gledati i uživati divider

"To je bilo sjajno iskustvo, a ukupno sam dosad skupio šest nastupa. Nadam se da će ih biti još u budućnosti," dodao je novi igrač Gorice.

Početkom veljače Gorica je angažirala 24-godišnjeg Francuza malijskog porijekla Cheicka Keitu. Lijevi branič je posljednje tri godine bio član Birminghama, no veći dio ugovora je proveo na posudbama u Bologni i Eupenu. Za Goricu je potpisao do ljeta 2023. godine, baš kao i 22-godišnji liberijski napadač Sylvanus Nimely koji je stigao iz druge momčadi moskovskog Spartaka.

Gorica se trenutačno nalazi na trećem mjestu Prve HNL sa 39 bodova, šest manje od Osijeka i devet manje od Dinama. Četvrta Rijeka ima 31 bod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider