Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve je jasno

Osijeku propao dolazak novog trenera zbog Rijekine klauzule, na klupi ostaje prvi stranac u povijesti

Rene Poms je Austrijanac i prvi je stranac na klupi Osijeka u povijesti kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolazak Gorana Tomića na klupu Osijeka ipak se neće realizirati, barem ne ove godine.

Tomić je bio ozbiljna opcija za nasljednika Nenada Bjelice, no taj angažman nije bio moguć jer hrvatski strateg ima klauzulu iz raskida ugovora s Rijekom po kojoj ne smije trenirati neki klub u Prvoj HNL do 31. prosinca 2022. godine bez plaćanja odštete klubu s Rujevice.

Aubameyang i suigrači iz Barcelona Zaključen ljetni prijelazni rok: Pogledajte što se sve događalo zadnjeg dana Mercata divider

Osijek je pokušao naći neku opciju kojom bi zaobišli spomenutu klauzulu, ali to naravno nije moguće pa će na klupu Osijeka do kraja godine sjesti Rene Poms, dosadašnji pomoćnik Nenada Bjelice.

Pierre-Emerick Aubameyang Aubameyang opisao detalje horora kojeg je prošao: "Kukavice su upale i ozlijedili su mi čeljust" divider

Poms je Austrijanac i prvi je stranac na klupi Osijeka u povijesti kluba.

Spomenuti 47-godišnji Austrijanac zadnji put je samostalno radio na klupi Wolfsberga II 2013., a kao pomoćnik još je radio u LASK-u, Austriji Beč, Speziji i Lechu.

''Odlukom Uprave NK Osijek prvu momčad Bijelo-plavih u nastavku sezone vodit će Rene Poms kojem su povjerene sve ovlasti glavnog trenera. Austrijski stručnjak do sada je radio kao pomoćni trener LASK-a, Austrije Beč, Spezije, Lech Poznana i Dinama, a ovlasti glavnog trenera NK Osijek povjerene su mu nakon što je posljednje dvije godine bio pomoćni trener Nenada Bjelice.

Oglasio se predsjednik Osijeka

''Nakon nekoliko dana analize i promišljanja o nastavku sezone, odlučili smo ukazati povjerenje Rene Pomsu kojem smo povjerili sve ovlasti glavnog trenera. Rene je pokazao veliku profesionalnost u radu u ovom tjednu koji ni za koga nije bio lagan, baš kao i u utakmicama u kojima je već samostalno vodio našu momčad. Radi se o čovjeku koji je već dvije godine dio našeg sustava, odlično poznaje igrače i momčad, a naša je odluka da je u ovom trenutku najbolja osoba za povesti momčad u nastavak sezone'', rekao je predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj.

Rene Poms iskazao je zadovoljstvo zbog podrške koju je dobio.

'Osjećam veliku podršku Uprave i igrača zbog prilike koju sam dobio. Moje želja i motivacija su velike, već dvije godine radim s ovom momčadi, poznajem igrače, oni poznaju mene, do sada smo imali odnos pun uzajamnog poštovanja i moji cilj je s njima nastaviti u tom smjeru i u budućnosti, rekao je glavni trener Bijelo-plavih Rene Poms'', stoji u priopćenju Osijeka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider