Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna pobjeda im treba

Lokomotiva sanja nastup u skupinama nakon što ju je ždrijeb pomazio: "Imamo dobre šanse!"

Pobjednici će se plasirati u treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a poražene momčadi natjecanje će nastaviti u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Goranu Tomiću, treneru hrvatskog nogometnog doprvaka zagrebačke Lokomotive, u ponedjeljak je ispunjena želja kad je ždrijebom u Nyonu odlučeno da će njegova momčad u drugom pretkolu Lige prvaka na stadionu u Kranjčevićevoj ugostiti bečki Rapid.

"Radi se o klubu s velikom tradicijom, koji je odigrao dosta europskih utakmica, ali mislim da u toj jednoj utakmici na našem terenu imamo dobre šanse da se plasiramo u sljedeće pretkolo Lige prvaka", izjavio je Tomić nakon ždrijeba.

Jedna pobjeda treba Lokomotiva za plasman u skupine

Utakmice su na rasporedu 25. i 26. kolovoza, a u slučaju neodlučenog ishoda u prvih 90 minuta, igrat će se produžetak od 30 minuta. Ne bude li ni tada pobjednika, odluka će pasti izvođenjem jedanaesteraca.

gol expired Ždrijeb kvalifikacija za LP: Dinamo i Lokomotiva saznali suparnike; Modri moraju u goste, Lokosi dočekuju bečki Rapid! divider

Pobjednici će se plasirati u treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a poražene momčadi natjecanje će nastaviti u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Međutim, treba istaknuti da osim što će se pobjednici plasirati u treće pretkolo Lige prvaka, ujedno će i osigurati prisustvo u Europi sve do Božića. Naime, ako Lokomotiva prođe Rapid Beč pa onda u trećem pretkolu Lige prvaka ispadne, automatski će se plasirati u jednu od skupina Europske lige.

U prijevodu, Lokosi su 90 minuta udaljeni od senzacionalnog plasmana u Europsku ligu.

CFR Cluj - Dinamo, Lokomotiva - Rapid Beč. Tko prolazi u treće pretkolo Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider