Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intervju s Drmićem

Čuvao je zvijezde, doveo Drmića u Rijeku, a sad s trećeligašem planira velike stvari: Podrška su mu Bogdanović, Perišić, Ademi…

Razgovarali smo s Goranom Drmićem, bivšim nogometašem koji ima novu ulogu u NK Lučkom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako ste ljubitelj sporta, teško ćete ga promašiti nanese li vas put u blizinu zagrebačke Arene. Ne samo zbog velikog natpisa 'Dribbling' na ulazu, već zato što će vam pogled privući potpisani i uokvireni dresovi Luke Modrića, Ivana Perišića, Arijana Ademija, Ive Grbića, Milana Badelja, Bojana Bogdanovića, Krune Simona i mnogih drugih.

Pokloni su to Goranu Drmiću – vlasniku ovog sportskog bara i čovjeku koji je u žižu hrvatske nogometne javnosti došao prije godinu dana, kada je prvog rođaka Josipa Drmića doveo iz Norwicha u Rijeku.

''Par godina ranije kada bi me Ivan Mance zvao – to bi uglavnom bila nemoguća misija. Ali eto, dogodila se korona, Josip nije igrao u Norwichu i iako je imao u tom trenutku par ponuda iz Championshipa, nazvao sam ga i rekao da imam najbolju opciju za njegov nogometni povratak u život, ujedno i švicarsku reprezentaciju. Na sam spomen Rijeke dogodila se dobra vibra i on je kao iz topa rekao - ŽELIM. Kada sam nazvao Mancea nakon toga, na prvu mi nije vjerovao. Ali dogodilo se. U startu je bilo puno skeptika oko Josipova transfera u Rijeku, ali nas dvoje smo bili uvjereni da on može zabiti 20+ golova u sezoni i eto – pokazalo se to kao pun pogodak.''

Anegdota s Krasićem u Rusiji

Dobroj procjeni nije odmogla ni činjenica što Goran iz prve ruke zna koliko je teško čuvati klasne ofenzivce. Ovaj bivši stoper Zagreba, Istre i Karlovca odigrao je dvije sezone u ruskoj prvoj ligi i u dresovima FC Moskve i Samare uklizavao Džagoevu, Wagner Loveu, Keržakovu, Dannyju, Obafemiju Martinsu i ostalim bogato plaćenim ruskim zvijezdama. Jasno da smo odmah upitali za koju anegdotu.

''Uf, bilo ih je puno. Al evo, sad mi pada napamet ona s utakmice protiv moskovskog CSKA. Miloš Krasić, kojeg je tada već kupio Juventus, izlazi na teren i kaže mi - sinko, stani kraj mene, bolje ti je da mene čuvaš, ja sam se već prodao u Juve, a Honda će letjeti 300 na sat da ga netko uzme. Nije mi lagao.''

Drmićevu igračku priču puno prerano prekinule su ozljede. Kopačke je morao objesiti o klin sa samo 24 godine, presudila je druga operacija hrskavice istog koljena.

''Sigurno postoji ta žal i sigurno je, bez lažne skromnosti, moglo biti puno, puno više. Kako sam rodom iz Viteza, bio sam reprezentativac omladinskih kategorija BiH, čak i kapetan na Euru mladih u Škotskoj. Tada smo u Kranjčevićevoj kao Zagrebovi juniori gazili i Hajduk i Dinamo i stigli do naslova juniorskog prvaka Hrvatske par kola prije kraja sezone. Debitirao sam kasnije i za hrvatsku U19 reprezentaciju protiv Slovenije, ako se dobro sjećam Lovren i ja smo bili stoperski par. Rusija je trebala biti moja odskočna daska, ali jednostavno koljeno nije moglo izdržati sve napore i morao sam završiti karijeru. Bog ti negdje uzme, negdje da, život piše neke nove priče.''

Povratak nogometu u NK Lučkom

A nova stranica njegove priče ima naslov NK Lučko. Od jučer je i službeno imenovan sportskim direktorom ovog trećeligaša, a osim za sportsku politiku bit će zadužen i za omladinski pogon te marketing kluba.

Dosta širok opseg posla, no nije Drmić bez iskustva na gornjim katovima klupskih kancelarija. Prije par godina prihvatio se titule sportskog direktora u Hrvatskom Dragovoljcu u delikatnom trenutku i uspio ih spasiti ispadanja u 3. ligu, angažiravši Marija Carevića za trenera u posljednja 4 kola. Sezonu kasnije na klupu je doveo i Deana Klafurića, trenera koji je upravo s varšavskom Legijom osvojio duplu krunu u Poljskoj, kao i igrače s prvoligaškim pedigreom poput Nikole Raka i Igora Čagalja.

Klub legendarnog Rođe napustio je s dolaskom nove uprave, a sada će sve naučeno pokušati nadograditi u Lučkom, koje trenutno drži peto mjesto na tablici s bodom, ali i utakmicom manje od trećeplasiranog.

''Cilj ove sezone je da budemo u samom vrhu tablice i izborimo plasman u treću jedinstvenu, a ako se ponudi mogućnost – da odmah uđemo u drugu ligu. No planovi su puno širi od onih vezanih samo za prvu momčad. Trenutačno je 220 klinaca u omladinskoj školi, a ja imam želju to podignuti do brojke 350. Planiramo uvesti i individualne treninge, a novost je i to da do 1.6. želimo potpisati desetak stipendijskih ugovora kako bi najtalentiranije zadržali što duže u ekipi. Razgovaramo i o uvođenju dva sata engleskog jezika tjedno koji bi se održavali prije treninga, imamo još par ideja, a njihov zajednički nazivnik je isti – podignuti klub na svim razinama.''

Sjajni uvjeti za rad u Lučkom

Ističe Drmić kako Lučko već sada ima impresivne uvjete rada za jednog trećeligaša, što je, dodaje, ponajprije zasluga predsjednika Gorana Lučeva, direktora Duje Ljevara te dugogodišnjeg šefa omladinske škole Josipa Kautera. Na klupu prve momčadi nedavno je sjela i HNL ikona Rajko Vidović, kojem je Drmić skupljao lopte još kao mladić u prvoj momčad Pjesnika pa se toj suradnji posebno veseli.

''Siguran sam da ćemo s ovim ljudima na čelnim pozicijama vrlo brzo postati stabilan drugoligaš. Imat ćemo i dalje dobre sponzore, a klub ide i u preoblikovanje iz udruge građana u sportsko dioničko društvo, što će također poboljšati financijsku situaciju. U prvoj ekipi već igraju 4 momka iz naše omladinske škole, a cilj je privući još talentiranih klinaca iz regije. Ipak je ovo klub čiji su dres nosila imena poput Mujčina, Zekića, Krpana, Rendulića i sve to treba znati iskoristiti u privlačenju talenata. A jasno da će, jednom kad se osigura status stabilnog drugoligaša, cilj postati plasman u prvu ligu.''

Gdje će Josip Drmić nakon ljeta?

A tamo trenutno dominira Josip Drmić - prvi topnik i vruća tema HNL-a na koju smo se morali vratiti, s obzirom da Goran ne brine samo o njegovoj karijeri, već ga i poznaje u dušu. Ima li ponuda za Rijekina talismana, je li sretan na Rujevici i ostaje li tamo do kraja sezone?

''Ima ponuda, ima interesa, što je normalno kada si prvi strijelac ekipe koja se u HNL-u bori za naslov. Josipove ambicije su ostati u Rijeci i pokušati s njom doći do trofeja – bilo to u prvenstvu ili kupu. Jasno da do zadnjeg dana prijelaznog roka postoji mogućnost da sleti neka nemoralna ponuda, ali njegova želja ove zime nije odlazak. Prošao je pripreme s Rijekom, zdrav je i motiviran čeka nastavak sezone.''

A mi smo okrenuli i Josipov broj, da vidimo što on kaže na rođakovu novu titulu sportskog direktora Lučkog. Najbolji strijelac HNL-a javio se dobro raspoložen.

''Ma ponosan sam na njega, ima moju punu podršku u svakom mogućem smislu. Znam koliko mu je nogomet nedostajao proteklih godina i neopisivo mi je drago da mu se vraća.''

Dobro, što ako na ljeto stigne ponuda od novog sportskog direktora Lučkog, upitali smo.

''A što da vam kažem, sve je moguće hahaha.''

Eto mokrih snova za navijače trećeligaša s jugozapada metropole. No, šalu na stranu, ''zafali'' li Lučkom lopti, markera, ili bilo kakve pomoći, nema sumnje da će uskočiti netko od naših poznatih sportaša, koji su Goranovi dugogodišnji bliski prijatelji.

''Ivan Perišić, Bojan Bogdanović, Arijan Ademi, Marin Rozić – svi oni su mi velika podrška u ovom mom povratku u nogometni svijet i izuzetno im je drago što sam ponovno tamo gdje sam najsretniji – uz teren'', zaključuje Drmić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider