Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek mu je 26 godina

Malo tko je propao kao on: Došao prije dva mjeseca, a već je proglašen najgorim pojačanjem sezone

Dele Alli je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka potpisao za Everton.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka u Premier ligi ostvaren je jedan neobičan transfer.

Ne toliko čudan zbog relacija između klubova, već zbog detalja posla. Dele Alli je prešao iz Tottenhama u Everton za 0 eura, ali u ugovor su ugrađeni raznorazni bonusi koji mogu dosegnuti iznos do 40 milijuna eura. 

To se odnosi na njegov broj nastupa, golove i asistencije u dresu kluba iz Liverpoola. Kako stvari stoje, Everton će dosta uštedjeti.

Šest nastupa, jednom starter

Naime, Alli je u samo jednoj utakmici krenuo od prve minute. Još je u pet navrata ulazio s klupe, a to je premalo za igrača koji je svojedobno žario i palio u dresu Tottenhama i reprezentacije Engleske. U svoje prve dvije sezone u Tottenhamu u obje je proglašen za najboljeg mladog igrača Premier lige, ali nešto se s njegovom karijerom u međuvremenu dogodilo.

Srozao se do te razine da sad nije siguran starter ni u klubu koji se grčevito bori za ostanak, a ne tako davno igrao je s Tottenhamom finale Lige prvaka i bio neizostavan u prvih 11 Gordog Albiona.

Bivši engleski reprezentativac Glen Johnson na pitanje o najgorem ovosezonskom transferu u Premier ligi nije nimalo dvojio:

"Najgori je Dele Alli. U početku sam mislio da je to dobar potpis jer sam mislio da je transfer besplatan, ali od tada smo svi naučili da bi Everton mogao isplatiti bonuse u visini i do 40 milijuna eura. No, Alli je otišao u Everton igrati, a dobiva minutažu na kapaljku. Jednostavno to ne razumijem, da on trenutno ne može igrati u prvih 11 Evertona", izjavio je Johnson u razgovoru za BettingOdds.

Na njegovu dovođenju inzistirao je Frank Lampard, koji je netom prije stigao u Everton. Lampard zasad nije pronašao način kako Allija vratiti na barem približnu razinu onoj na kojoj je bio prije nekoliko godina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider