Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
živjeli do zadnjih sekundi...

Gerrard i Rangersi izbacili Osijek iz Europe: Presudio dojučerašnji branič Slaven Belupa!

Osijek je završio svoj europski put za ovu sezonu.

Galerija Osijek prima pogodak od Rangersa (Foto: AFP) Glasgow Rangers - Osijek (Foto: GOL.hr)

Nogometaši Rangersa izborili su 3. pretkolo Europske lige nakon što su u sklopu uzvratne utakmice remizirali protiv Osijeka. Nakon što je slavio u Gradskom vrtu s 1:0, Rangers je vodio na Ibroxu do 89. minute, a onda je Osijek izjednačio preko Barišića.

Susretu su prethodili sukobi u gradu Glasgowu, u kojima su glavnu riječ imali navijači osječkog kluba. Prema prvim informacijama najmanje dvoje ljudi zaradilo je ubodne rane.

Rangers je pred 50.000 svojih navijača u Glasgowu u potpunosti nadigrao Osijek, no od brojnih prilika iskoristio je samo jednu. Kapetan domaćih Tavernier u 53. je minuti ubacio loptu u kazneni prostor s lijeve strane, vratar Osijeka Malenica pogrešno je procijenio let lopte i istrčao u prazno nakon čega je Morelos vratio loptu pred sam gol gdje je u skoku s dva igrača Osijeka najviši bio Katić i iz blizine poslao loptu u mrežu.

Osijek je do izjednačenja stigao u samoj završnici susreta. Prvo je pokušaj Mudražije sa 20-ak metara McGregor uspio obraniti, lopte se na desnom krilu dokopao Grgić i ubacio pred vrata za Hentyja, no taj je centaršut bio previsok za nigerijskog napadača, ali je na loptu na lijevom krilu natrčao Barišić i jakim prizemnim udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži kut domaćeg gola.

U posljednjim trenucima sudac je mogao svirati i kazneni udarac za Osijek, no udaranje po licu u kaznenom prostoru nije bilo dovoljno za glavnog dijelitelja pravde.

Ispadanjem Osijeka Hrvatska je ostala na tri predstavnika u eurokupovima ove sezone. Dinamo će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Astane, dok će Rijeka i Hajduk u 3. pretkolu Europske lige za suparnike imati norveški Sarpsborg, odnosno rumunjski FCSB, bivšu Steauu.

RANGERS - OSIJEK 1:1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider