Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obećanje ludom radovanje?

Naš zlatni gimnastičar kritizirao lažna obećanja: ''Sad će doći netko, poslikati se s njima i govoriti o nekom stadionu''

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić dao je nadasve zanimljive poglede na Svjetsko prvenstvo tijekom razgovora s reporterom Nove TV Stipom Antonijevićem.

Galerija Tin Srbić, svjetski prvak u gimnastici, i Stipe Antonijević (Foto: Dnevnik.hr) Tin Srbić, svjetski prvak u gimnastici (Foto: Dnevnik.hr)

Tin Srbić, koji je prošle godine na svjetskom gimnastičkom kupu na preči uzeo svjetsko zlato, sasvim je otvoreno iznio svoje stavove o Svjetskom nogometnom prvenstvu i uspjehu hrvatske reprezentacije.

''Pritisak je na dečke bio velik, ali mislim da su to finale odradili iz gušta. Vidjelo se to na njihovoj igri. To je bilo nevjerojatno. Mislim da nas Francuzi ne bi pobijedili da igramo s njima sljedećih deset utakmica'', rekao je Srbić.

Sada se obećava izgradnja nacionalnog nogometnog stadiona, a Srbić ima svoj stav o tome. Ističe da se od obećanog za sport inače ostvarilo ''nula'' te da je to sramota. ''Svi mi sportaši, ali sada konkretno ovi dečki u Rusiji - mjesec dana oni su umirali i živjeli jedan za drugog. Igrali su za ovaj narod i ovu državu. I onda će doći netko i poslikati se s njima. Govorit će se o nekom stadionu. U finalu smo Svjetskog prvenstva, a mi nemamo nacionalni stadion. To je sramota. Osobno, s obzirom na to što se meni dogodilo i što se događa jako dugo, sumnjam da će se napraviti neki stadion. Ali se ujedno i nadam, jer ako ovo nešto ne promijeni… Samo u Zagrebu na Trgu ima sto tisuća ljudi. Ako to nešto ne promijeni, onda neće stvarno ništa'', rekao je Srbić.

On još uvijek trenira u dvorani staroj 140 godina i njegovo zlato nije ništa promijenilo u vezi sa senzibiliziranjem nadležnih. ''Kad sam vidio jednog Lovrena da se poslije utakmice rasplakao. On nije sigurno počeo plakati jer će dobiti 10 milijuna eura na račun, nego je počeo plakati jer je ostvario nešto nevjerojatno i za ovu državu i za ovaj narod. A državu vode ljudi koji počnu plakati od sreće jer su dobili deset milijuna eura. To je razlika i najveći problem. Ali mislim da smo mi svi ponosni na te dečke'', rekao je Srbić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider