Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez iznenađenja

Gianni Infantino ponovno izabran za predsjednika FIFA-e: Dobio je ugovor do 2027.

Infantinov glavni projekt za sljedećih nekoliko godina bit će Svjetsko prvenstvo 2026., koje organiziraju Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarac Gianni Infantino ponovno je izabran do 2027. godine za predsjednika FIFA-e, dužnost koju obnaša od 2016., bez protukandidata i aklamacijom na 73. kongresu krovnog tijela svjetskog nogometa u ruandskom Kigaliju u četvrtak.

Infantino (52), kojeg su potvrdili delegati 211 saveza članica, mogao bi ostati na čelu svjetskog nogometa do 2031. Statut FIFA-e predviđa najviše tri četverogodišnja mandata, no njegov prvi trogodišnji mandat, koji je počeo 2016., smatra se nepotpunim.

Luka Modrić i James Milner VIDEO Modrić jednim potezom uništio zvijezdu Liverpoola: Naklonio mu se i Ancelotti divider

"Volim vas sve", reagirao je šef svjetskog nogometa pred okupljenima nakon izbora, a prije toga podnio je financijski izvještaj u kojem FIFA pokazuje solidnu financijsku bilancu, s povećanjem prihoda od 18 i 45 posto tijekom ciklusa 2019. - 2022. u usporedbi s prethodnim, što omogućuje FIFA-i da dodatno poveća svoje subvencije konfederacijama i federacijama.

Infantinov glavni projekt za sljedećih nekoliko godina bit će Svjetsko prvenstvo 2026., koje organiziraju Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko, s povećanjem s 32 na 48 reprezentacija. Odabirom grupne faze s dvanaest skupina po četiri momčadi, SP će skočiti sa 64 na čak 104 utakmice, čime će eksplodirati prihodi od ulaznica i privući još više televizijskih kuća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider