Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji razlika

Navijači ga žestoko izvrijeđali, ali u PSG nije otišao zbog novca? Milan je Donnarummi nudio pravo bogatstvo

Gianluigi Donnarumma je ovog ljeta stigao u PSG iz redova Milana s kojim nije htio produžiti ugovor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog ljeta Gianluigi Donnaruma zamijenio je dres Milana s onim PSG-a i potpisao petogodišnji ugovor. Na Park prinčeva je stigao kao najbolji igrač EURO-a 2020, ali i bez odštete jer mu je tog ljeta istekao ugovor s klubom kojem se pridružio već kao 14-godišnjak.

Produženje ugovora nije htio prihvatiti, a mnogi su vjerovali kako mu je upravo pariški klub ponudio veći novac zbog čega se odlučio na odlazak iz Italije. Međutim, francuski L’Equipe tvrdi da bi u Milanu, da je prihvatio produženje ugovora, imao veća primanja nego što ih ima u Francuskoj.

Prema ugovoru koji je potpisao s pariškim klubom, Donnarumma bi godišnje trebao zarađivati oko 7 milijuna eura godišnje neto, dok bi u Milanu zarađivao blizu 8 milijuna eura godišnje neto.

To je, bez ikakve dvojbe, veliko povećanje ugovora, Donnarumma je do tada imao ugovor koji mu je garantirao šest milijuna eura godišnje neto.

gol expired Dinamo: Očekujemo višemjesečne suspenzije, a Torcidi ide zabrana! divider

Međutim, u ugovoru s pariškim klubom postoji nekoliko dodataka koji bi itekako mogli povećati njegovu godišnju zaradu. Na primjer, osvoji li PSG trofej francuskog prvaka i Ligu prvaka, Donarruma bi tada s bonusima mogao zarađivati oko 10 milijuna eura godišnje.

Također, Donnarumma trenutno ima manju plaću od svog kolege Keylora Navasa, ali njegova plaća trebala bi rasti sa svakom novom godinom ugovora.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider