Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stvarno je poseban

Karizmatični Talijan u Rijeci: Sean Connery ga je obožavao, a po njemu je naš poznati bend dobio ime

Gennaro Gattuso nesumnjivo je jedan od najkarizmatičnijih talijanskih nogometaša 21. stoljeća.

Čovjek koji je kao igrač velikog Milana bio simbol borbenosti i žestine, sličnu sliku nudi i kao trener. Proslavljenog veznjaka koji s Napolijem stiže na Rujevicu prisjetio se i njegov dugogodišnji suigrač Dario Šimić.

Oko njega je uvijek bila gužva. Bilo na terenu, bilo izvan terena. Gennaro Gattuso rođen je na jugu Italije u Kalabriji. Vruća krv i temperament bili su mu zaštitni znak, a svlačionica je takve pozitivce uvijek obožavala.

''Grande Gattuso kako bi se reklo, uvijek je bio igrač omiljen među suigračima i navijačima. Poseban dečko koji možda nije imao najveći talent, najveće nogometno znanje, no svojom mukom i energijom dizao je suigrače i navijače'', kaže nam Šimić.

Gattuso i Pirlo, ističe Šimić, uvijek su bili predvodnici svlačionice kada je smijeh u pitanju.

''Znam da je jednom za okladu, radilo se o talijanskoj gusjenici velikoj 10 centimetara, rekao Kaladzeu pred svim igračima da će je progutati. Nama se svima povraćalo. Kaladze mu je obećao 10 tisuća eura, on je to direktno samo spustio i progutao. Naravno, poslije mu Kaladze nije dao novac.''

Šanse Dinama i Rijeke

Na konferenciji za medije Gattuso je ušao u detalje same anegdote. Jer zapravo se nije radilo o gusjenici.

''To se sve može pročitati u knjizi koju je napisao Andrea Pirlo i koja se prodala u stotinama tisuća primjeraka, a to je bilo prije polufinala Lige prvaka Milan - Manchester United, koje je bilo savršeno. Kiša je padala, a zapravo je riječ o velikom pužu. Netko mi je rekao da neću imati hrabrosti pojesti ga, a ja sam htio napraviti atmosferu u ekipi. Da bih pokazao kako ja gledam na nogomet, pojeo sam ga. Ali napravio sam i puno luđe stvari.''

Dobio je velike simpatije javnosti kada nakon otkaza u Milanu nije želio uzeti gotovo 10 milijuna eura otpremnine. Otkrio je i kako ga je prije nekoliko dana preminuli Sean Connery molio da ostane u Glasgow Rangersima.

''Sean Connery bio je član upravnog odbora. I istina je, razgovarali smo jednu večer i apsolutno nije htio čuti za moj odlazak. Imam fantastična sjećanja na njega.''

Gattuso je popularan i izvan travnjaka. Primjerice, po njemu se zove poznati zagrebački rock-sastav koji je osvojio i Porina. Naravno, ne sviraju sentiše. Za Rijeku bi dobro bilo da Napoli ne stisne gas od prve minute, no to onda ne bi bio Gattusov nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider