Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal i u Španjolskoj

Pozadina preokreta: ''Suci su napustili stadion s darovima Reala''

Real Madrid ostvario je važnu pobjedu kod Villarreala, ali domaćini su bili ogorčeni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo se čekala nedjelja u španjolskom nogometu, jer dva vodeća kluba Real i Barcelona morala su na teška gostovanja. Drugoplasiranoj Barci bilo je teže. Oni su morali u goste kod Atletica kojeg su pobijedili i drugi put ove godine na Vicente Calderonu.

Real je pak nakon poraza u zaostaloj utakmici kod Valencije morao kod Villarreala. Opet su Madriđani prvi primili dva pogotka, baš kao kod Valencije, no ovaj put su se uspjeli vratiti. Pobjede su to koje donose naslov, ali domaćini su bili ogorčeni zbog nekih sudačkih odluka.

Žale se zbog penala kojeg je dosudio sudac Jesus Gil Manzano, a kojim je Real izjednačio. Bruno Soriano je igrao rukom, no mnogi će reći kako to nije bilo dovoljno za kazneni udarac jer lopta ga je pogodila iz odbijanca, nije išla prema golu i nije do nje mogao doći niti jedan gostujući igrač. Štoviše, čak trojica domaćih igrača bila su oko lopte.

''Jasno se na TV snimci vidi da me pogodila u ruku odbijena lopta i nisam mogao ništa učiniti. Nema govora o penalu i to sam rekao sucu'', rekao je igrač Villarreala nakon utakmice.

S druge strane, domaćin se žali što u posljednjim trenucima utakmice nije sviran penal nakon ruke Marcela. I tu je bilo ruke, ali ni to se ne čini kao situacija u kojoj je sudac trebao svirati najstrožu kaznu.

Gazda Villarreala ljutit kao ris

Javio se putem društvenih mreža i Gerard Pique koji je izdvojio sudačke pogreške sudaca na štetu Barce u utakmicama s protivnicima protiv kojih je Real imao puno bolje suđenje. Mislio je prvenstveno na onu ruku protiv Villarreala te izračunao kako osam bodova nedostaje Barci zbog tih grešaka sudaca.

No od Piquea su svi navikli da gleda stvari iz perspektive katalonskog diva, pa je više bure nakon utakmice Reala i Villarreala podigla izjava predsjednika domaćeg kluba Fernanda Roiga. Njegovu izjavu prenose svi, od madridskih sportskih listova do onih iz Barcelone.

''Preokret Reala? Pa nakon onog penala koji nije postojao ne možemo govoriti o tome. Svi kažu kako je ona ruka bila nakon odbijanca, a to nikad nije kazneni udarac'', rekao je Roig i onda dodatno zapalio odnose u Španjolskoj.

''Jesus Gil Manzano i njegovi pomoćni napustili su stadion s plastičnim vrećicama Real Madrida. Po meni to nije u redu.''

Čak je i madridski As izdvojio jednu situaciju u kojoj je Gareth Bale odgurnuo vlastitog vratara Keylora Navasa misleći da je protivnik. Nakon toga je Navas pao, a sudac je svirao prekršaj.

Real je nakon ovog slavlja zadržao bod prednosti ispred Barce, ali ima i utakmicu manje (Celta).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider