Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
riskantno i opasno?

Gazda Napolija izjavama ''motivira'' Ronalda: Kad čuje ovo o igraču u godinama na kraju karijere…

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis kritički se osvrnuo na dolazak Cristiana Ronalda u Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog je ponedjeljka prvi radni dan Cristiana Ronalda u Juventusu. Nakon devet sezona u kojima je osvojio čak četiri Lige prvaka, ali i samo dva naslova španjolskog prvaka, Portugalac je na veliko iznenađenje nogometnog svijeta potpisao za Staru damu.

Torinezi su Ronalda platili nešto manje od 120 milijuna eura, što se i ne čini tolikom cifrom kada znamo o kome je riječ. Dojam nimalo ne kvari ni činjenica što Ronaldo ima 33 godine, jer na testovima je njegovo tijelo pokazalo kako je u formi desetak godina mlađeg profesionalnog nogometaša.

Astronomska plaća od nevjerojatnih 30 milijuna eura godišnje nešto je nestvarno ne samo za Juve nego i za cijeli talijanski nogomet, no sponzori su uskočili i pokrili dio tog velikog troška u sljedećim sezonama. Marketinški je Juventus već profitirao, a neki kažu kako će i cijela Serie A.

Radnici Fiata nisu previše sretni, barem tako tvrde sindikalni vođe, jer Juve troši milijune na jednog čovjeka, a radnici čekaju povećanja plaće u toj najvećoj kompaniji obitelji Agnelli koji Staru damu drže već skoro 100 godina. Nisu sretni ni navijači diljem Italije jer njihovi klubovi dižu cijene karata za utakmice kada stiže Juve.

Ne vjeruje da je to dobar posao Juvea

Kritičan je i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, koji se sigurno uhvatio za glavu kad je čuo ovaj transfer. Nakon sedam godina vladavine torinskog kluba upravo je njegov Napoli trebao napokon, iako se to mislilo i za prošlu sezonu, biti taj koji će na radost ''druge polovice Italije'' skinuti Juventus s trona.

''Potrošiti toliko novca za jednog igrača na kraju karijere opasno je. Ne zaboravimo da je Ronaldo u određenim godinama i za bilancu kluba to je riskantan posao. Zanima me hoće li prevladati marketinški ili sportski uspjeh. To nije učinjeno po standardima Juventusa. Ako počnete davati tolike plaće, kad-tad će vam se to obiti o glavu.''

Napao je opet i svog bivšeg trenera, kojem ne može jednostavno zaboraviti gubitak titule u posljednjim kolima, baš od Juventusa.

''Sretan sam što je Ancelotti došao jer kod njega svi igraju. Sarri? Kad imaš igrače koji imaju 60 milijuna eura otkupnu klauzulu, a ne igraju, to je opasno za momčad.''

Nikako mu ne može zaboraviti to što je koristio maksimalno 12-13 igrača, zbog čega nije uspio uzeti niti jedan trofej. Vidjet ćemo hoće li Ancelotti uspjeti zadovoljiti De Laurentiisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider