Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovosezonsko otkriće

Barcelonino čudo od djeteta cijelo vrijeme igra s odvezanim kopačkama, razlog je prilično bizaran

Gavi je rođen 5. kolovoza 2004. godine i već sad je neizostavni član prve postave Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dosadašnjem tijeku sezone Barceloni se nije dogodilo puno toga dobroga. Ponos Katalonije ispao je već u grupnoj fazi Lige prvaka završivši iza Bayerna i Benfice, a u španjolskom prvenstvu stoje katastrofalno i već sad su se pozdravili s mogućnošću osvajanja naslova prvaka. Barcin zaostatak je prevelik i u rezultatskom smislu do kraja sezone će glavna opsesija biti izboriti jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka.

No, ako ima nešto pozitivno za izdvojiti iz ovih proteklih nekoliko mjeseci, onda je to svakako promoviranje brojnih mladih igrača među kojima najviše odskače Gavi.

Senzacionalni veznjak, koji je kao 11-godišnjak iz Betisa stigao u Barceloninu omladinsku školu La Masiju, strelovito je napredovao ove sezone. Mladić koji je još uvijek maloljetan (rođen je 5. kolovoza 2004.) postao je ne samo neizostavni član Barcine prve postave već je ubilježio i četiri nastupa za reprezentaciju Španjolske.

Logično je stoga da je u španjolskim medijima poraslo zanimanje za njega, pa se prati svaki njegov korak. U toj potrazi za interesantnim vijestima oko Gavija Španjolci su otkrili, između ostalog, da on svaku utakmicu igra s nezavezanim vezicama na svojim kopačkama.

Razlog je baš nevjerojatan

Mnogi bi pomislili da tako igra zbog, eto, nekakve želje da bude ekscentričan, međutim stvarni razlog je puno drukčiji i krajnje bizaran.

"Gavi igra s razvezanim vezicama od malih nogu, to je zato što ih ne zna dobro vezati", otkrio je na Twitteru španjolski novinar Marc Marba Prats.

Ova neobičnost očito ne sputava Gavija koji se iz tjedna u tjedan dokazuje kao nova velika zvijezda svjetskog nogometa. Očekuje se da će mu Barcelona uskoro ponuditi petogodišnji ugovor, a ukoliko dođe do bilo kakvih problema u pregovorima, situaciju pomno prate Bayern, Chelsea, Liverpool
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider