Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posebno nahvalio rakitića

Gattuso staje na kraj euforiji: ''Četiri boda je nikakva prednost, prošla sezona mora biti pouka''

Nakon utakmice trener Gennaro Gattuso je ovako komentirao nastup svoje Hajduka protiv Slaven Belupa.

Gennaro Gattuso (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

U susretu 10. kola Supersport HNL-a Hajduk je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo s 0:2 pobjegavši Rijeci i Dinamu na četiri boda prednosti.

Nogometaši Hajduka uspješno su preskočili neugodno gostovanje u Koprivnici iskoristivši kikseve Rijeke i Dinama. Splićani sada imaju četiri boda plusa ispred najvećih rivala.

Bijeli su utakmicu riješili u kratkom roku, točnije, u 39. minuti Božić je postigao autogol, a zatim je Biuk u 44. minuti majstorski pogodio za konačnih 0:2.

Nakon utakmice trener Gennaro Gattuso je ovako komentirao nastup svoje momčadi.

''Prvih dvadeset minuta je za detaljniju analizu, pritisnuli su nas visoko. Uremović je previše izlazio na njihove duge lopte, ostavljao je previše prostora iza sebe. Prvi gol nas je razbudio i promijenio stanje na terenu. Rekao sam da neće biti lako, Slaven Belupo je dobra momčad koja zna što želi'', kazao je.

Koliko je u teškim trenucima lakše voditi momčad kada je igrač poput Ivana Rakitića na terenu i koliko vam je Ivan olakšao stvaranje takvog garda?

''Ivan je za mene dar Božji''

''Već prije dva tjedna sam rekao da je Ivan za mene dar Božji. I to ne samo na terenu, već i van njega. On je šampion u svakom smislu, moja želja je da ostane što duže aktivan kao igrač. Malo je igrača na svijetu poput njega. Jako je inteligentan i puno mi pomaže, pravi je lider. Kad me mladi igrači pitaju kako se trebaju ponašati, onda im kažem da trebaju biti kao Ivan. O njemu sve govori njegova karijera'', nahvalio je bivšeg Vatrenog.

Rivali su kiksali, sada imate četiri boda prednosti. Navijači su euforični, što za vas predstavlja ta situacija?

''Ova četiri boda su ništa, nećemo se na njih ni osvrtati. Ako mislimo da je to velika prednost, varamo se. Iznenađen sam pomalo s ovom situacijom, ali ona je plod našeg rada. Ne možemo se opustiti, već moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovakav Hajduk gledate zbog truda koji igrači ulažu na svakom treningu. Prošla godina nam je pouka, tek na kraju sezone možemo pričati'', zaključio je.

Gennaro Gattuso i Mario Kovačević Kovačević o drugom golu Hajduka: ''Bio sam ljut zbog podignute noge, uvijek se to sudilo'' divider

Ivan Rakitić i Raquel Mauri - 3 Rakitić iznenađen životom u Hrvatskoj, bio je do kraja iskren s Raquel divider

Livaja i Dajaku Gattuso ga povukao iz igre, a on poludio: Pogledajte reakciju povratnika u prvu momčad Hajduka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
👑👑👑👑👑

🗣: "Ne volim kad me podsjećate na moje godine. (...) To je nešto impresivno, ponosan sam na ovaj rekord, na to što sam još uvijek u najboljem klubu na svijetu."

📸: Profimedia
Hajduk uspješno prošao teško gostovanje kod posljednjeg na ljestvici, ali vrlo dobrog Slaven Belupa!
Stigli su sastavi za utakmicu Slaven Belupa i Hajduka! Gattuso je odlučio ostaviti Durdova na klupi.

Provjerite sastave > https://bit.ly/3Yw8nbd
Može li Hajduk neokrznut proći teško gostovanje u Koprivnici i pobjeći rivalima na četiri boda prednosti, vaša prognoza rezultata?

Više o utakmici > https://bit.ly/3Yw8nbd