Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
želi dvije velike reforme

Engleska legenda predložila radikalnu promjenu pravila: Ovo bi iz korijena promijenilo nogomet

Gary Lineker glasan je zagovornik pravila koja bi ubrzala igru, ali i jako promijenila nogomet kakav poznajemo.

Gary Lineker (Foto: Afp)

Gary Lineker engleska je nogometna legenda i popularan komentator nogometnih, ali i drugih zbivanja.

Njegov profil na Twitteru nezaobilazno je mjesto za mnoge poklonike najvažnije sporedne stvari na svijetu, a novo zanimljivo mišljenje koje je iznio odnosi se na radikalnu promjenu pravila.

"Na sastanku s Fifom u vezi s pravilima igre, predložio sam da momčad na kojoj je napravljen prekršaj izvede slobodan udarac koliko god brzo želi, pa čak i da igrač brzo doda sam sebi. To bi ubrzalo igru i kaznilo momčad koja radi prekršaj", napisao je.

Jorge Masvidal Najopasniji UFC borac sa stilom poletio na jedinstvenu borbu: Osebujna ličnost upustila se u ludi pothvat

Nije to prvi put da Lineker predlaže to pravilo - prije nego što je svoje mišljenje iznio u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji, takvu reformu slobodnih udaraca predlagao je i u engleskim medijima.

Osim slobodnih udaraca, Lineker se zalaže i za reformu auta, koji bi, da je po njegovom, nalikovali onima u malom nogometu.

"Riješio bih se ubacivanja sa strane. Igra se zove nogomet, koji je smisao ubacivanja rukom? Potrebno je 100 godina da se to izvede. Jednostavno stavi loptu na travu i napucaj je u igru", rekao je svojevremeno engleskom Mirroru.

 

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati