Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potraga se nastavlja

Novi trener na radaru: Man Utd odustaje od najveće želje, dovode engleskog izbornika?

U Unitedu strahuju da će njihov prvi kandidat ipak ostati nedostupan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Manchester United nastavljaju potragu za novim trenerom. Iako je Ole Gunnar Solskjaer pobjednički krenuo na klupi Uniteda, još nema naznaka da će njegov privremeni mandat postati stalni.

Kao prva želja Uniteda i dalje figurira trener Tottenhama Mauricio Pochettino, ali u Unitedu su svjesni da ga Spursi neće olako pustiti, pa razmatraju i druga rješenja.

Engleski Telegraph u nedjelju donosi ekskluzivnu vijest da je na radaru Manchester Uniteda engleski izbornik Gareth Southgate. Sličnu vijest donosi i Sky Sports pozivajući se na svoje izvore.

U Unitedu strahuju da će Pochettino ostati nedostupan. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy poznat je kao tvrd pregovarač, a pored toga argentinski trener u Spursima ima slobodu kakvu zasigurno ne bi imao u Unitedu.

Sjajan trener, ali i idealan ambasador kluba 

Southgate se istaknuo vođenjem engleske reprezentacije, a hrvatska publika dobro ga je upoznala u recentnim okršajima na SP-u u Rusiji i u Ligi nacija. United u njemu vidi čovjeka koji zna s mladim igračima i koji forsira atraktivan stil igre.

Realu prijeti neslavni rekord, sprema se čistka: I Modrić je među onima koji bi mogli otići Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Slavlje igrača Betisa (Foto: AFP) +3 Joaquin slavi pogodak Barci (Foto: AFP)

Osim trenerskih kvaliteta, čelnici Uniteda u Southgateu vide i idealnog ambasadora kluba. Southgate je vrlo popularan u Engleskoj, ne samo zbog rezultata, nego i gospodskih manira i uzornog ponašanja.

Ipak, još nije poznato kolike su šanse da United doista dovede Southgatea, koji ima ugovor s Nogometnim savezom (FA) do 2022., kada bi trebao perspektivnu englesku generaciju voditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

United u derbiju 22. kola Premierlige putuje u goste Tottenhamu, a mnogi u Engleskoj tu utakmicu vide kao susret dvojice kandidata za klupu Crvenih vragova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider