Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želi sve pobjede

Southgate odveo Engleze na Euro pa poručio: "Cilj je prvo mjesto"

Engleski izbornik želi nanizati što više pobjeda u lovu na toliko željeni cilj.

Gareth Southgate (Foto: Afp)

"Jedan je od ciljeva ove reprezentacije prvo mjesto na ljestvici Svjetske nogometne organizacije", izjavio je Gareth Southgate, izbornik engleske nogometne reprezentacije, koja se već plasirala na Euro 2024. godine u Njemačkoj.

U svojoj skupini C Engleska prije posljednjeg susreta u Skopju kod Sjeverne Makedonije ima šest pobjeda i jedan remi. Ujedno je Engleska osigurala prvo mjesto na ljestvici, ali u europskim kvalifikacijama postoje dvije momčadi s boljim postotkom uspješnosti od Engleza.

Gavi VIDEO U svlačionici zavladala grobna tišina: Procurile prve snimke Gavija nakon teške ozljede divider

Portugal je kvalifikacije završio s deset pobjeda iz deset utakmica, a savršenih sedam pobjeda u sedam nastupa ima i Francuska, pred kojom je još jedan dvoboj.

"Ako želiš biti najbolji na svijetu na ljestvici, a mi to želimo, onda nema mjesta opuštanju. Iako smo osigurali prvo mjesto, maksimalno ćemo odraditi i gostovanje kod Sjeverne Makedonije.

Nama je cilj da baš u svakom susretu, u svakom natjecanju, budemo što je moguće bolji. I da nižemo isključivo pobjede", izjavio je engleski izbornik čija je momčad trenutačno četvrta na ljestvici FIFA-e.

Janne Andersson Debakl u kvalifikacijama presudio jednom od najdugovječnijih europskih izbornika divider

Ispred Engleske su Argentina, Francuska i Brazil, s tim da bi na prvoj sljedećoj objavi, krajem studenoga, Engleska mogla preskočiti Brazil i doći na treće mjesto.

"Nizanjem pobjeda i hvatanjem prvog mjesta na ljestvici ujedno možemo sagraditi još jači pobjednički mentalitet. Jedno ide s drugim, želim stvoriti skupinu igrača koja baš uvijek ide do kraja", dodao je Southgate.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider