Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznata perezova deviza

Katastrofa Reala sada je potpuna: Bale izgubljen do kraja sezone!

Gareth Bale ozlijedio je list lijeve noge po osmi put u svojoj karijeri, te je za njega ova sezona vjerojatno završena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najcrnije slutnje navijača Real Madrida i trenera Zinedinea Zidanea su se ostvarile. Gareth Bale po osmi je put ozlijedio list lijeve noge zbog kojeg će izbivati najmanje tri tjedna, a vjerojatno i duže. Podsjetimo, Bale je nespreman istrčao na travnjak Santiago Bernabea u najvećoj utakmici današnjice protiv Barcelone, te nakon manje od 40 minuta napustio susret ozlijeđen.

"Ozljeda lista drugog stupnja", pišu španjolski mediji, udaljit će Balea iz obje utakmice polufinala Lige prvaka protiv Atletico Madrida, te vjerojatno do kraja sezone kada je Primera u pitanju! Posljednja utakmica Primere igra se 21. svibnja, što je za manje od četiri tjedna. Bale će se eventualno vratiti za finale Lige prvaka, koje je na rasporedu 3. lipnja, no Real prvo mora bez njega izboriti prolaz preko Atletica.

Kao što smo već ranije pisali, pitanje za milijun dolara glasi: "tko je naredio da Bale zaigra u El Clasicu?". Velšanin je druga najveća zvijezda Reala i poput Cristiana Ronalda često zaigra i u onim utakmicama kada nije 100% spreman.

„Ne želim riskirati s Baleom. Neće mi igrati ako nije potpuno spreman“, izjavio je Zidane u veljači prošle godine uoči okršaja s Athleticom, kojeg je Real naposljetku pobijedio s 4:2.

Kada je odlučio Balea postaviti u udarnu postavu u El Clasicu, Zidane je sam sebi uskočio u usta. Naravno da su mu španjolski mediji nakon utakmice izvukli spomenutu izjavu. Zašto je, dakle, Bale igrao kada se zna da je dugo bio ozlijeđen i da nije bio ni blizu optimalne fizičke spreme?

Kada se sve točkice povežu, lako je izvući zaključak. Jedino logično objašnjenje je pritisak iz predsjedničke lože Santiago Bernabeua. El Clasico je najgledanija nogometna utakmica na svijetu i stoga sve zvijezde moraju biti na broju, jer samo na taj način marketinški učinak, ustvari zarada može biti maksimizirana. To je stara Perezova deviza.

Zbog toga je Real, odnosno Zidane, ostao bez Balea vjerojatno do kraja sezone, a da stvar bude gora, izgubio je i utakmicu u kojoj je mogao praktički osigurati naslov prvaka. To je samo još jedan dokaz da je nogomet danas postao sve, a najmanje sport. Najvažniji je novac, a zdravlje igrača nalazi se na začelju tog poretka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider