Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva predstava

Nekoć veliki brazilski talent napravio scenu: Opsovao trenera, pa umjesto njega vodio momčad

Možda se baš u ovim scenama krije razlog zašto ovaj Brazilac, unatoč neospornom talentu, nikad nije postao velika zvijezda.

Ganso poludio (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Paulo Henrique Chagas de Lima poznatiji kao Ganso (u doslovnom prijevodu: gusak) nogometaš je Fluminensea i jedan od onih koji nisu ispunili očekivanja.

Svojevremeno se puno očekivalo od ove arhetipske brazilske ''desetke'', ali nikad nije postao velika zvijezda; u Europu se otisnuo s tek 27 godina stigavši u Sevillu, koja ga je nakon dvije sezone poslala na posudbu u Amiens.

Tamo je odigrao polusezonu i vratio se u Brazil u redove Fluminensea. Čini se da su u domovini ipak osjeća najbolje, čak toliko dobro da je spreman tijekom utakmice ''smijeniti'' trenera.

Famalicao (Foto: AFP) Najmoćniji menadžer svijeta i izraelski tajkun stvorili portugalsko čudo divider

Neobična situacija dogodila se na posljednjoj utakmici protiv Santosa. Trener Oswaldo i Ganso posvađali su se tijekom utakmice; svemu je kumovala Oswaldova zamjerka da se Ganso ne vraća u obranu, s čime se ovaj nije složio. Oswaldo je poludio na svog igrača i odlučio ga je kazniti ga zamjenom.

Pokazao srednji prst navijačima i dobio otkaz

Međutim, to nije prošlo tako glatko – Ganso je izlazeći iz igre nastavio svađu s trenerom, dobacivši mu da je, u slobodnom prijevodu, ''glup k'o ku**c.'' Eskalaciju sukoba spriječili su članovi stručnog stožera koji su razdvojili zaraćene strane.

Ipak, bio je to samo početak Gansove predstave. Obukao je žuti marker, došao do aut-linije i počeo davati instrukcije svojim suigračima. Fluminense je tako do kraja utakmice, nekih pola sata, imao dva trenera.

Todd Cantwell i Teemu Pukki (Foto: AFP) Kakvi nesretnici: Hit Premierlige uvjerljivo je prvi po ozljedama, a sad su ostali i bez golmana divider

''Tu sam zbog Fluminensea, ne zbog njega (Oswalda). Radio sam što moram, pokušavao sam pomoći svojim suigračima'', rekao je nakon utakmice Ganso.

Svoju predstavu imao je i sada već bivši trener Oswaldo, koji je ubrzo nakon utakmice dobio otkaz. Njega su tribine žestoko kritizirale tijekom i nakon susreta, pa im je izlazeći s travnjaka pokazao srednji prst. Bio je to njegov zadnji potez nakon samo pet tjedana na klupi, a nije mu pomoglo ni njegovo navodno pomirenje s Gansom. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider