Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ako on tako kaže...

Ronaldinho svijetu najavio dolazak najboljeg: ''On je moja kategorija''

Gabriel Jesus u Europu je stigao tek nedavno, ali Brazilci ga jako dobro poznaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad te hvale Ronaldo i Ronaldinho onda nisi ''prevara'', kako danas mnogi etiketiraju jednog drugog Gabriela, onog u Interu. U Manchester Cityju trljaju ruke jer nakon dogovora postignutog prošlog ljeta napokon im je stigao onaj ''pravi' Gabriel.

Uskoro 20-godišnjak, Gabriel Jesus brzo je od dolaska u siječnju postao ljubimac, ne samo Pepa Guardiole, već i navijača, medija, stručnjaka… Mnogi će reći kako je malo rano za hvalospjeve, ali tri gola u prva tri nastupa u Premierligi govore suprotno.

Tko bi rekao da će mladić koji je tek stigao iz Brazila preseliti na klupu jednog Sergija Aguera. A gdje su tjedni ili mjeseci prilagodbe na zahtjevan engleski nogomet? On kaže kako taj nogomet u biti i nije toliko fizički zahtjevan kako je mislio.

Gabriel Jesus je atipičan Brazilac. U glavi je vrlo stabilan za jednog tinejdžera. Ne zanimaju ga izlasci i privatni avioni, važna mu je obitelj koja je vrlo religiozna.

''Manchester City je u Gabrielu Jesusu dobio posebnog igrača. Možda u budućnosti i najboljeg na svijetu. To je trenutno Messi, nasliejditi ga može Neymar, ali Gabrielu je tek 19 godina. Može biti najbolji jer za to ima sve kvalitete'', rekao je legendarni Ronaldinho.

Brazil definitivno ima veliku novu zvijezdu. Neymar je bio usamljen nakon odlaska velike generacije.

''On samo želi igrati i pokazati svima što može. Odmah kad ga pogledate, vidite da kod njema nema straha. Vjerujem kako će uskoro pokazati svoju klasu i u utakmicama s Unitedom, Chelseajem i Liverpoolom. I Ronaldo, Kaka, Neymar i ja smo igrali na visokom nivou kad smo bili mladi. I Gabriel je ta kategorija'', poručio je Ronaldinho.

Pep Guardiola trlja ruke. Možda mu prva sezona ne protječe prema planu, ali definitivno ima u momčadi nekoliko talenata zbog kojih Manchester City ne mora strahovati za budućnost. U zadnjim su utakmicama Leroy Sane, Gabriel Jesus i Raheem Sterling najavili blistavu budućnost Cityja, no Brazilac bi mogao biti igrač oko kojeg će se u budućnosti sve vrtjeti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider